Thursday, July 30, 2009

Shawl Obsession....

Dolu kala zaman percintaan dengan tudung bawal sebab senangkan tp bila asyik pakai macam 2 jee jemu la plak... sepesen jee sama jee style so bosan k .... .... hahahahhaha.... Really x suka belit sana belit sini mcm rimas jee... so x sesuai for me pakai mcm 2 dah la petite sgt mcm tepung bungkus jee..... huhuhuhuhu.....mayb tudung bawal nie tebal skit kot kan so x berapa sesuai for me... so kena la cari altenatif nak memeriahkan cara pemakaian tudung... so start engine google la selagi boleh....Then pencarian altenatif mempelbagaikan & stylokan pemakaian tudung pun bermula.....

Nie la hasil nyer... hahahahhahha... selepas penat mentelaah google sana google sini.. at last berjaya jugak mempraktikan cara pemakaian tudung guna shawl nie.... huhuhuhuhu... so terjumpa minah nie minat sgt cara dia pakai tudung... credit to ThePinkStilettos... tapi xde sape pun nak ajar mcm ner nak pakai... then menyibuk2 plak join berdiscuss kat BFT Cari.com afta try & error... i got it dah tau mcm ner nak pakai punya la happy mcm dpt award jee... hahhahhahahaha..... even xla perfect sgt at least i leh pakai tiap2 hari dgn jaya nyer... nak pakai pun kejap jee mula2 dulu jee terkial2 skang tidak lagi br jee master x smpi PHD lg so tunggu... hahhahhahhaha.....

So ini la keperluan tuk pakai shawl... bear cacat 2 terkecuali k..... hahhahahhaha... 1st of all shawl of coz.... nie semua collection yg ada buat masa skang... tp pantang gi jalan tar mesti adopt 3-4 lg murah dlm 8-15 jee sehelai.... ape lg... borong la... huhuhuhu... then fabric starch prefer Kiwi brand... bau wangi skit.... then x lupa brooch & sepit rambut tuk statik kan shawl 2 so x la herot ke tengah ke ketepi... kalo xde benda2 alah nie xde or x jumpa or kena rompak dgn my sisi mau mengamuk k... hahahahhaha.... smpi Mr. M pun dah faham tp dia malas nak layan... huhuhuhu...
So bermula lah kegilaan dgn shawl... pantang jumpa yg cantik skit mesti beli... last2 beli borong jee senang at least leh cari duit skit.... huhuhuhuhu... beli jee secara kodi kat Jalan TAR dlm 20 helai sekodi then my sis yg jual... untung bagi dua.... untung x? huhuhuhuhuhuhu... Yang penting skali dapat beli shawl dgn harga borong jimat skit..... huhuhuhuhuhu.... Sambil menyelam minum air...





Monday, July 27, 2009

Happy Besday to Us!!!!(25th July)

Holla, Happy besday to us... Happy besday to us(me & my sister)... X caya eak.... we both nyer besday sama date tahun jee lain.. i'm 25 July 1982 & then my sis plak 25 July 1987.... Terrer x my parent nyer family planning... hahahhahaha....

Antara hadirin yg memeriahkan majlis... actually xde majlis pun... saje2 buat mkn2 antara family jee... my sis nyer bf beli kek then ibu goreng bihun skit + nudget... pas2 ada kuah durian mkn dgn roti & x lupa buah durian untuk memenuhkan meja... huhuhuhuhuhu...

Then yg paling special skali... bangle nie hadiah dr Mr. M... x sangka k Mr. M bg present semahal nie dah la musim gawat nie+harga emas plak mahal ya amat... Ape2 pun tima kaseh sayang sgt...

Wednesday, July 22, 2009

- Exhausted trip to PPUM -

Today 8 of us Mr. Low, Mr. Khoo, Kong Chan, Aung, Connie, Kak Ekim & Antie Tealady have a nice trip to PPUM because our collegue confirmed infected Tuberculosis (TB) active. So everybody who are really close to her need to do health check up.

.......Mengedik jap sementara tuggu doctor panggil......
.....Mr Khoo dgn muka yg boring gler....
....Mr low & Kong Chan...
.... Aung takut kena hantar balik Myanmar kalo positif TB.....

We went to PPUM by van we arrived there almost 10am... there quit a lot of people... the nurse ask our group wear a mask.... then turn by turn we met a doctor.... then do a x-ray... then met the doctor again.... only me & ekim didn't do the x-ray procedure because she pregant but me just because my period not yet coming but i'm still need to do a blood test & "kahak" test because i'm just recover from fever, sore throat & still have a cough ... then need to collect my 1st "kahak" early in the morning before brush my teeth then send the specimen to PPUM by tomorrow & friday...... OMG... ingat senang ke nak pegi PPUM waktu kije percintaan teramat dah la jauh dr Jln Sultan Ismail nak gi PPUM 2 dgn jem lg pas ramai org lg tunggu turn nak naik cab lg....... huahuhuahuahuahuahua......... Then next 2 week got another appoinment for x-ray test if i'm having peot..... Really make me feel so sick.... Harap sgt sihat la tubuh badan ku ini & Dijauhkan dr penyakit yg bukan2... penat ya amat prosedure hospital nie berlari ke sana sini then gov. hospital k so please don't expect more..... So Exhausted......

- Please love,takin care & think about yourself first. So that other will love you too -

Friday, July 17, 2009

Cat In My Life

Aku memang suka sgt dgn kucing.... dah bape ekor aku penah bela.... tp semua x lama hilang or mati... then ibu plak x bape suka kucing sebab bulu kucing nnt bersepah2.... then ibu takut sgt anak kucing sebab dia rasa mcm anak2 kucing 2 nak gigit kaki dia... ayah plak x kisah... so aku bela jee la ape2 pun tanggung sendiri nak bg makan ke taik ke ape... x pun ayah yg tolong kemaskan onar2 kucing 2... huhuhuhuhuhu....
KIKI kucing yg paling lama hidup dgn kitaorg smpi skang nie hope sgt panjang la umur dia... aku adopt dia masa cuti final sem dia br seminggu lahir masa 2... nie gambar dia masa setoet jee dulu... then dia beranak plak 2 ekor so dapat KOKO & lg satu lupa nama dia sebab mati masa kecik2....
then KOKO beranak 4 ekor... keluar la sicomel2 nie.. yg sempat amik gmbr... nama 2 ekor jee igt yg bulu oren cerah 2 PAPA(my sis bg nama)..... & yg putih 2 POPO aku yg bagi nama.... Aku gi kije kat KL balik2 tgk tggl PAPA & POPO jee.... Ibu ckp ayah dah bg org KOKO 2 dgn yg 2 ekor lg 2.... alasan bg org sebab KOKO 2 mulut dia bising asyik mengiau jee pas2 yg 2 ekor 2 x bape comel.... alahai wujud plak disriminasi kucing comel ke x.... nak mintak blk mcm xde harapan.. so harap diaorg jaga la kucing2 2 baik....
PAPA tgh membesar... mmg menggedik jee sentiasa.. badan jee besar tp penakut ya amat.... Kalo tgk dia meniarap sebijik mcm singa tugu sunway pyramid... huhuhuhuhuhuhu... skang nie dia mmg besar ya amat mcm garfield pun ada.... but it suprise us because PAPA become ibu nyer favourite cat.... manja melampau... tido pun celah ketiak ibu jee.... macam ner x besar makan tido makan tido jee dia tau... nnt ada latest pic letak kat sini...
Nie pose PAPA buli KIKI....berdosa k buli nenek sendiri.... hahhahaha....
Nie plak zuriat PAPA CHOCO.... hasil perkongsian hidup dgn kucing Cik Sal jiran kitaorg... dia ada 2 beradik lg satu CICI color putih... xde simpan gmbr plak... CHOCO nie manja ya amat.... tp kesian nyer dia dah ilang... kitaorg x tau dia kena curi or kena belasah dgn anjing... bangkai dia pun x jumpa kat area2 umah.... so hope org la curi then org 2 jaga la baik.... setiap kali makan durian mesti terigt CHOCO sebab dia hantu durian... 2 -3 ulas pun dia leh abis.... Sayang nyer rindu sgt kat dia...


Yang masih unggul di tangga teratas Nenek KIKI..... Manja ya amat... tahap melampau... kije dia tido dlm bilik atas katil siap pose terkangkang la... sensor k.... bila lapar jee dia keluar bilik cari makanan... dah kenyang masuk bilik balik landing atas katil kitaorg k.... mean katil pengantin kitaorg...... huhuhuhuhu.... Pas2 dia suka buli PAPA & CICI.... mayb dia rasa dia otai kot... hahhahahhahhahhahahha....

Mr. M(my hb) x suka kucing masa mula2 join family kitaorg siap bagi syarat kalo pindah ke ape jgn bawak kucing sekor pun.... dia nyer x suka 2 siap kuis2 or lebih horror lg mau kena sepak kalo kucing2 2 dtg dekat2.... Tapi skang dia yg over k.... siap leh kiss2 lg dgn KIKI... KIKI buat ape pun dia x marah.... even rosakan harta benda dia such as KIKI suka panjat atas kete dia so calar2 dah kete dia....... Padan muka... hahhahhahha... daulat k kucing 2... Rasa nyer kalo kitaorg pindah mau dia bawak KIKI skali....
Kucing kan haiwan kesayangan nabi
......

Wednesday, July 8, 2009

Tribute to MJ

Smile, though your heart is aching Smile,
even though it's breaking
When there are clouds in the sky You'll get by... If you smile With your fear and sorrow Smile and maybe tomorrow You'll find that life is still worthwhile If you just...

Light up your face with gladness
Hide every trace of sadness Although a tear may be ever so near That's the time you must keep on trying Smile, what's the use of crying You'll find that life is still worthwhile If you just...

Smile, though your heart is aching
Smile, even though it's breaking When there are clouds in the sky You'll get by...

If you smile
Through your fear and sorrow Smile and maybe tomorrow You'll find that life is still worthwhile If you just smile...

That's the time you must keep on trying
Smile, what's the use of crying You'll find that life is still worthwhile If you just smile