Friday, August 21, 2009

Happy Fasting To All Muslim

Salam semua,



Oleh itu saya terlebih dahulu memohon ampun dan maaf jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengajakan, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.


p/s. Jangan lupa Pegi semayang terawih, moreh, bazar ramadan & kalo senang2 check waktu bersahur & berbuka kat sini eak..

Thursday, August 20, 2009

Bad Day

Pagi yg menyesakkan dada....... Naik bas SKS(Seremban-KL) tuk pegi keje adalah rutin harian aku... Pg td naik jee bas seat limited so i choose duduk seat belakang sekali & tepi tingkap so that boleh tido dgn nyenyak nyer... then ada one man dlm linkungan 40+ duduk sebelah aku bfr that dia dah duk kat seat depan2 then dia pindah plak nak duduk belakang, terdengar dia bg excuse kat guy seat next next to me... dia kata sempit so that dia pindah...... aku kuarkan shawl then mula nak beradu.... yg pelik nyer apesal org tua nie duduk betul2 sebelah aku nie smpikan peha & bahu dia leh tersentuh dgn aku kalo skit2 xpe nie mmg rasa rapat sesgt ... mula2 aku pikir mayb sempit la kan... so aku berganjak ketepi lg... tp still sama gak... smpi last skali aku x leh ketepi dah dah xde space lnsg antara aku dgn tingkap... aku bukak mata... tgk2 dia nyer kaki dah masuk 1/4 sempadan seat aku... perghhh berkirap nyer jantung aku.... mmg org tua nie nak cr pasal betul la.... dah la aku pakai kebaya suwey betul... kalo pakai jean mmg dah kena sepak... aku x leh tido lnsg... aku just pejam mata pretend mcm tido... tp org tua 2 still himpit2 aku lg... mmg nak makan penyepak betul.... nasib la aku fikir semua org tengah syok dilena intan nnt aku kecoh2 org igt ape plak... nak pindah seat lain semua dah penuh.... aku sabar jee sepanjang jalan 2... at last smpi jugak sg besi... aku doa sgt mintak2 x jem so that cepat smpi.... then smpi jee simpang nak masuk jalan mahameru aku rasa lega ya amat... tp benda lain plak yang jd... org tua 2 x berpeluk tubuh lg tapi dia letak tgn dia atas peha dia... tiba2 aku rasa ada tangan mcm terkuis peha aku... perggghhhh... mmg kurang ajar org tua nie... aku tegakkan badan aku, aku duduk betul2 smbl aku segong dia skali.... padan muka ko... terus dia duduk elok2... tapi x lama pas 2 dia himpit aku balik... haram betul... smpi jee CM aku lega gler aku budget org tua x sedar diri 2 turun skali... tgk2 dia x turun... baru aku igt org tua nie penah berbasi basa dgn aku 2-3 bulan lepas masa jalan kaki kat bukit bintang... tanya itu ini.... cite dia kije kat public bank bangunan LTAT... pas2 cbuk2 tanya aku kije mana balik pukul bape.... mmg sengal la... aku punya la hormatkan dia masa 2 aku pikir sebaya ayah aku jee... aku jawab elok2 jee masa kena intvw 2.... sambung balik cite bad day aku... pas bas mula jalan balik... org tua 2 still duduk sebelah aku & yg peling penting still berselisih bahu even semua seat sebelah dia dah kosong mmg kurang ajar k... dia start membebel... intvw aku lg kije kat mana... mayb dia lupa dia pnh intvw aku dulu... kali nie sorry k aku nak jawab elok2... dia tanya aku buat bodoh.... tp dia still membebel sorang2 aku x tahan sgt aku ckp kat dia..... encik boleh x ketepi skit banyak jee seat kosong 2... dia buat muka x bersalah & jawab... oh ya..ya... beralih skit jee tp consider rapat lg k then smbg membebel dia kije ini la itu la...... ko igt aku heran ke org tua sengal oiii... aku mmg x leh tahan... aku angkat beg terus bangun sambil langgar kaki dia sebab nak kuar gi duduk seat depan2... lega nyer aku rasa... tp mmg muka x malu la org tua 2... masa aku bangun 2... dia leh ckp nnt jumpa lagi eak... haram betul..... smpi jee bukit bintang last station aku turun bas cepat2 so that org tua 2 x leh follow aku.... sepanjang jalan ke ofis aku asyik maki hamun org tua 2 dlm hati.... smpi ofis cite kat collegue aku br la rasa lega... aku harap sgt aku x jumpa lg org tua x sedar diri 2 smpi bila2... sekian pengalaman tragis aku hari nie... lepas berceloteh nie br aku rasa lega sesgt......
Tension k... tension ya amat....

Wednesday, August 19, 2009

Ibu berShawling......

Berjaya jugak ibu ku menggayakan shawl dengan jaya nyer tanpa bantuan sape2 pun...... dr pemerhatian dia slama nie tiap2 hari tgk anak2 dia melilit shawl tiap2 hari... so nie la hasil nyer.... yg penting shawl&sepit subsidi k... hahhahhahahhahha..... so for those yg rasa muka gebus x berapa sesuai pakai shawl... try dulu k... try & error.... my ibu yg gebus elok jee pakai... Insyaallah menjadi berkat kesungguhan......huhuhuhuhuhuhu.....

......so selamat bershawling.....