Thursday, October 29, 2009

One Lovely Blog Award......

Thank dayu for this award. My 1st award. Mmmmmuuuaaahhh

To accept this award, here are the rules:
Post it on your blog together with the name of the person who has granted the award, and his or her blog link. Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.

Now, as for my newly-discovered blogs whose owners are in every way lovelier than I am, I am passing this on to:

Mama ekim, Mama Ziela, Exter, Ain, Marliah, Reena, Aida, Faizah, Noraini, Anor, Anum & Jiji


Wednesday, October 28, 2009

Moto GP Rocks....

Last Sunday 25/10/09 Moto GP kat SIC mmg rock kapak gler.... Stoner menang jauh dia tgglkan yg lain.... but the most important thing Rossi was the champion for 2009 he really rocks untuk kali ke 9 nyer.... pergh dah pecah record kot.... X sempat nak amik gambar dia... camera x bape nak canggih x sempat capture... dia dah ilang... huhuhuhuhuhuhu....
Menggedik dgn headfon yg Mr. M beli masa tgk F1 tahun lepas... Mr. M cakap macam dalam kete rally plak... huhuhuhu.... tp x leh guna sebab terlupa nak kuarkan battery before so kat tempat battery 2 berkarat so dah x function.... Mr. M please make sure u gi hantar repair sayang jee RM150 leh beli macam2 k..... Arahan k sila patuhi... hahhahhahahahaha.....
Moto yg beratur di parking lot... masa nie segan nyer nak amik gambar rasa semua org pandang jee... padahal xde pun.... huhuhuhuhu...
Mr. M memulakan aktiviti berposing dgn girls litar... semua seksi2 k.... puas la kaum adam cuci mata... Tapi this girl control jee macam malu2 skit... mana2 guy yg berposing sambil tangan merayap dia tepis elok2 sambil control senyum.....
This indian girl quit friendly..... x letih agak nyer diaorg duduk jee atas moto 2... pastu senyum sokmo... berapa eak diaorg nyer payment worth it ke?????????
This girl yg paling over & sprting gler.... guys x yah susah nak pegang ke ape... Q panjang k sebab nak posing dgn dia..... huhuhuhuhuhuhuhu...

Moto yg besar gler.... dah ala2 naik bot plak....sesuai kot tuk digunakan sebagai kenderaan orang kurang upaya sebab ada 3 roda kan... just my point of view.... huhuhuhuhuhu...
Justify FullMotor yang paling secocok dengan gue.... comel jee... then yg penting merah jugak... hahahahahahaha..

This girl comel sgt dgn peace sign depan motor yg ada airbrush Ed Hardy...
On the way to grand stand...
Lepas abis jee 250cc nyer race hujan tutun dgn lebat nyer... suppose 500cc start pukul 3pm tp kena delay sampai hujan berhenti... dalam pukul 3.35pm br race start...
Mr. M dr mula sampi duduk kat tepi tiang 2 sampai la abis.... i'm all alone kat sit 2.... ada bape org tanya " u sorang ke" "u minat ke lumba2 nie"..... hahhahhahahhaha.... mesti diaorg budget i'm Moto GP extreme fan sampai sanggup datang sorang2... layannnnnn... huhuhuhu... tapi yg paling x leh blah... ape la perasaan parent yg bawak babies la kids la then x bwak earplug... x pikir ke agak nyer... bunyi bising 2 leh rosakkan pendengaran anak diaorg... I yg tua bangka nie pun beria pakai earplug kuat k bunyi enjin motor 2...
Aussie people yg happy sangat stoner menang..... Tp still x leh beat Rossi k... huhuhuhuhu..

Monday, October 26, 2009

I'm Gonna Miss Them So Much.........

I lost my lovely, pengarang jantung,buah hati ,pengubat hati lara,penghibur hati and i gonna really miss their touch how they datang gedik2 & manja2.

Cici mati last friday.. Cici my sis jumpa dlm longkang... bila ayah kuarkan dia badan dia still lembut & surprisely badan dia xde kesan luka or berdarah pun... elok jee.... Start dr 2 kitaorg kat umah dah mula sedih... pikir mcm ner dia leh mati & kalo gaduh dgn anjing ke or kena pukul must b ada any luka2 or what so ever....

Then baru kitaorg perasan Kiki pun xde kat umah.... cari2 pun x jumpa... selalu nyer dia xkan kuar umah lama2, dia just kuar umah nak eeak, makan rumput pusing2 jee selebihnyer dia just lepak kat umah tido & tido.. Mula rasa x sedap hati.... cari keliling umah pun xde.... malam sabtu 2 pun dia x balik.... rasa nak nangis sgt nak cari kat mana lg.... pg sab2 i'm dah pasrah gler so try cari kat dalam longkang semua sebab rasa mmg dah xde harapan jee nak tunggu dia balik.. cari2 pun still x jumpa.... x tau nak cakap ape... tp dalam hati still berdoa got miracle dia balik mcm biasa.... hari 2 banyak sgt event nak pg... so i & Mr.M kuar nak gi KL...

Malam 2 my sis SMS Mr. M masa kitaorg kat Low Yat cakap Kiki dah mati.... Hati nie rasa sedih nyer la sgt... I terus jee jalan menonong nak keluar dr ramai2 org 2... Mr. M ajak gi singgah2 kedai pun I x nak dah xde feel lansung... I rasa nak gi jauh2 dr org2 ramai 2... smpi jee dalam kete teringat kiki i terus menangis bagai nak rak.... Ya Allah sedih nyer sangat terigt semua nyer since dia baby i bela smpi la dia besar almost 5 tahun dia dgn family kitaorg.... dgn perangai dia yg macam2 i'm gonna mis her a lot.... seriously masa type post nie pun air mata bergenang2 still terpandang2 dia kat umah... semua nyer la...

Ibu terjumpa dia kat celah2 pasu.... still elok lg mcm cici jugak badan dia bersih xde luka ape pun & still lembut lg... mcm ner la I boleh x perasan masa sidai baju pagi 2.... kalo x still boleh di selamatkan leh bawak gi clinic... xpe la xde rezeki kitaorg nak bela dia sampai tua... Yg kitaorg pelik sebab kiki & cici mati... Seem like kena racun... kalo kena gigit anjing ke mesti badan dia luka2... or kena pukul ke mesti ada patah2... tp bulu ke ape semua still elok jee... dia mati mcm tgh tido jee.... Rasa nyer my kucing kena racun.... Last 2 week cermin kete my sis retak mcm kena baling dengan batu..... Sape la dengki dengan family kitaorg agak nyer... Ya jadi masalah nyer.. Ape la salah kucing2 2 kat diaorg... Xpe la Allah jee leh balas perbuatan diaorg yg x bertamadun 2...Skang nie umah kitaorg just tinggal 1 hero jee PAPA... kesian sgt tgk dia xde kawan... mcm2 tercari2 kiki.... hope la PAPA akan selama2 nyer dgn kitaorg.... Amin...

Wednesday, October 21, 2009

Berganti Hati.....




Satu persatu telah ku hapus
Cerita lalu di antara engkau dan aku
Dua hati pernah berjaya
Seribu mimpi tanpa ragu tanpa curiga

Ku tak ingin lagi menunggu menanti
Harapan 'tuk hidupkan cinta yang telah mati
Ku tak ingin coba hanya 'tuk kecewa
Lelah ku bersenyum lelah ku bersandiwara
Aku ingin pergi dan berganti hati

Satu persatu telah ku hapus
Nada dan lagu yang dulu ku cipta untukmu
Rasa yang dulu pernah ada
Kini berdepuk terbelenggun dusta dan noda

Ku tak ingin lagi menunggu menanti
Harapan 'tuk hidupkan cinta yang telah mati
Ku tak ingin coba ku telah kecewa
Lelah ku bersenyum lelah ku bersandiwara

Kini ku sadari diri ini ingin berganti hati
Cinta yang 'tlah pergi harus berganti hati

Harus ku ganti hatiku kini
Ini harus ku ganti
Tak perlu ini harus ku ganti

Wednesday, October 14, 2009

Clinique I really need your help!!!!!

My skin ada macam2 masalah yg agak kronik jugak...... My skin is combination skin... so ada banyak jerawat yg kecik2... bila bendera jepun naik baru la ada yg besar seketul 2...
Then berminyak x ingat kalo pakai make-up nak tunggu smpi ke petang alamat nyer leh buat goreng ikan kalo disimpan minyak2 yg terhasil.... Nie disebabkan open pores yg terbukak dengan jaya nyer....
Uneven tone... mcm bercapuk2 jee.. T-zone berminyak ya amat... tapi dagu & tepi2 pipi plak kering... so nmpk x sekata so x berapa cantik k......
Benda nie dah dipikirkan banyak kali... tp x penah take any action pun... sebab dah try mcm2 produk x jalan jugak so dah malas nak layan.... lantak la mcm ape pun... tp x larat plak asyik kena tegur muka berminyak la ape la... tensen... huahuahuahuahua....

So nak x nak kena la mula kan kajian balik cr ape yg sesuai. Mintak2 la leh glowing lepas nie bak telur di kupas... hahhahhahahha... berangan k.... Selepas mentelaah pelbagai produk yg ada di pasaran mcm nak buat marketing punya assignment plak..... hahhahahahahaha.. I'm prefer between SK-II or clinique......

Tp as golongan marhain nie x mampu lg kot nak pakai SK-II mau kena posa selalu.... Then lepas dgr cite membe2 specially
lyza yg penah guna SK-II before sama jee hasil dia just essense dia jee bagus lagi la membantutkan hasrat nak gedik2 dgn SK-II... So just forget it... Then ada terbaca review redmummy hasil penggunaan CLINIQUE selama setahun lagi membuatkan hati ku lagi meronta2 nak gi stores diaorg kat pavillion.....

Nie la hasil lawatan ke stores kat pavillion.... kopak $$$ gue... Mr. M please contribute skit... Please..... hahahhahahahaha...
Barang-barang yg diborong... ada lg sepatut nyer kena beli br complete set... but i decide to take this four 1st... slow2 k.... lama2 glowing jugak... hahahhahhahha.... hope sesgt nie... amin....
Nie plak free gift or tester which that consultant said really mean for me... percaya x banyak nyer... nampak sgt kulit ku bermasalah.... hope tidak lagi lepas nie....
Instruction yg consultant 2 tulis which one to use 1st coz takut terlupa sebab banyak sgt yg nak ditepekan... Dulu mandi2 leh terus tido or kalo nak gi kije sapu mousturiser+uv protection + sapu bedak pakai tudung dah siap.... skang nie take time k mcm2 nak kena sapu... susah kan nak jadi cantik betul cakap org...... kena ada effort yg betul2 kental x leh malas2 & need 2 be dicipline... harap2 la x hangat2 taik ayam kali nie... banyak dah invest nie... Mr. M please remind me kalo my semangat dah ke laut k.... dah usaha tawakal la seterus nyer... agar berjaya berglowing lepas nie... amin

Friday, October 9, 2009

Proton Malaysian Open KL 2009 - Finale

Actually i'm not sport person specially tennis tp kenal la jugak player dia specially Nadal & Federer. Tp Mr. M die hard fan k... dia nie special case x tau nak cakap ape... semua sport la dia layan... So awal2 lagi dia dah booking ticket nak tgk final game... so sebagai wifey yang menurut perintah kena pegi jugak la kan... nnt dia pegi dgn org lain lagi haru... cannot.... hahhahahaa.....
Entrance putra stadium .......
Sesi Mengedik..... Layan.... Hahahahahahhaha...
Sempat layan F1 sementara game nak mula.... nasib baik ada TV yg leh tukar chanel....
Bola2 api... 50 hengget k.. ... Cian Mr. M x sempat nak collect autograph Verdasco & Davydenko....
Kusyuk gler.... Syok jugak kan tennis nie... patut la Mr. M minat gler... semangat gler ari 2 kita org sokong Verdasco... sebab sokong dia x tau nape.... mayb dia gagh perkasa + handsome kot... hahhahahahhaa... tp mostly girl memang sokong Verdasco... go... go... Verdasco... tp dia kalah jugak akhirnyer..... ape2 pun Davydenko pun best gak.... i lap u both... Mr. M sila jangan jealous k... huhuhuhuhuhuhuhu....
1st game double from Poland & Russia which is x bape syok sgt tp layan jugak la... Mr. M pun x kenal player nie.... masa nie crowd x ramai sgt so x berapa meriah la....
Bila Davydenko(ranking No. 8) & Verdasco(ranking No.9) masuk jee court pergh meriah gler.... mostly girl shout verdasco... fernando la mcm2 nama lagi... i'm also... padahal bukan kenal sgt verdasco pun... hahahahahhahaha... single game nie mmg hot la... mendebarkan.. 2-2 best gler... x leh bayang kalo federer lawan dgn nadal mesti lg best kot.. lastly nasib x menyebelahi verdasco.... davydenko menang......