Monday, November 23, 2009

LGTC - Charity Drive 22/11/09

Last sunday 1st time kitaorg joint Charity Drive tuk Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim & Miskin Baitu Saidati Khadijah anjuran LGTC & Rotary Club... Dalam 18 biji kereta berkumpul untuk bawa all kid ke Putrajaya....
Semua berkumpul kat umah yatim... having breakfast 1st... dah kenyang br senang hati nak mulakan perjalanan....
Kids yg dah x sabar nak mulakan perjalan....semua dah ready... huhuhuhu... kucing nie sebijik macam papa tp version kurus kering... kids kat sini suka dgn kucing diaorg bela 9 ekor kucing...
Perjalanan dimulakan ke putrajaya... semua driver dikendaki ikut konvoi & yg penting pastikan jarak yg selamat.. dan memandu dgn berhati2... Before that kids kat belakang dipastikan memakai seat belt....
Mula2 senyum jee.. malu2... kena inteview pun jawab sepatah2....
X berapa minit lepas 2.. nak check diaorg ok ke... dah ke bulan rupa nyer... huhuhuhuhu.. syok tgk diaorg tido... specially yg kecik 2 br 3 tahun.... tertonggeng2 dia..
Park kat depan Taman Warisan Pertanian.....
Kusyuk dengar penerangan dari staff Taman Warisan.. pokok kayu manis diperkenalkan.. br semua org tau mcm ner rupa pokok kayu manis... hahhahahaha...
Pokok cempedak pun ramai yg x kenal hocay... sah ramai yg xde kampung... huhuhuhuhu...

Tanaman yg ada... banyak lg x explore besar sgt taman nie... x larat nak jalan...
Buah yg paling pelik skali... buah mentega.. 1st time jumpa nie... miss 2 explain rasa mmg mcm rasa mentega... tp kalo nak makan kena tunggu gugur dulu.. ala2 tunggu durian gugur.. xde rezeki plak ari 2.. sebijik pun x gugur....
Pokok asam gelugur.. semua cbuk nak try pucuk dia... mmg rasa mcm asam keping...
igih Mr. M kutip buah kopi.... hahhahahahahaha
View belakang umah org yg penuh dgn pokok naga... mesti sejuk jee mata memandang...
Keletihan lepak2 jap kat dataran sambil tengok permandangan yg indah... cheewah..
Ladies yg sempoi gler.. sporting ya amat specially kak ida... mmg rock kapak gler...
Lepak2 for lunch lepas penat exercise meround satu taman.... Kitaorg makan sendirian berhad... While kids their lunch provided by Rotary club...
Cupcakes yg ditempah khas dr OnePiece Bakery... kitaorg yg bawak... happy sgt tgk kids suka...
Kids yg happy sangat masa sesi penyampaian cenderamata... x sabar2 diaorg nak tgk gift yg diaorg dapat.....
Sesi picca beramai2..... Mr. M sebab cbuk amik gambar.. nasib ada i yg interframe buat wakil.... hahahahahaha..
Last Pit Stop.. Gi Masjid... smyg Zohor.. then lepas 2 kitaorg kena hantar kids balik ke gombak...
Finito...

Tuesday, November 10, 2009

Teruskanlah......


Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..
Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan
Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku
Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu
Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu
Hoo.. Hooo
Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu
Teruskan lah... teruskan lah..

Tuesday, November 3, 2009

Ella still Rocks, Vogue & Gediks...

Nie concerto afta Moto GP ari 2.. SIC - Alive With Adrenaline... Kitaorg dapat port betul2 depan pagar sebab paling awal menebeng kat concert 2... actually kitaorg just nak tengok ella jee... 2 yg excited gler... tp nak tunggu ella punya turn punya la lama....
Ella with Jojie... xde yg close up lg... spoil betul la botol air 2... tapi jojie mmg cun gler... ella pun cun jugak... nampak mcm br late 20th... tp buat kata Mr. M dia still cun lg tp nampak jugak la gelebeh2 skit specially kat bahu & tangan dia.... huhuhuhuhu.... but overall she still hot k still maintain.... cun sehhh.... yang penting still maintain gediks ops sorry manja k.... hahhahhahhaha..
She still rocks, energy pun still sama mcm dulu.... her perfomance still surperb... luv her always...
Full set Ed Hardy... cap, bracelet & sleeveless which is very hot... I really love the sleeveless... bila la leh beli ed hardy nie... mahal sungguh kat sini t-shirt paling tah ape2 pun dah 4++.....
Pose di belakang pagar... rupa2 nyer ramai gak crowd kat belakang kitaorg... huhuhuhuhu...
Mr. M luka semasa sesi berebut t-shirt from SIC staff... nasib baik dapat jugak sehelai... berbaloi-baloi kot rasa nyer...dia jee yang tau... huhuhuhuhu...
Nie clone Rod Steward from Las Vegas... Banyak nyer picca dia sebab ada orang 2 igt Rod Steward yang original... hahhahahahahhahhaha...
Jinbara, adus x leh blah dgn perfomance diaorg kalo xde ella & hujan lepas diaorg rasa macam nak blah jee.... X tau la nape mmg x leh masuk....
Hujan nyer perfomance ok... layannnnnnn..... comel jugak noh nie tp x secomel radhi OAG ok... huhuhuhuhu.... rambut tempurung Nuh pun comel jee xla buruk mcm org selalu cakap....
Last skali Nidji.... actually xde feel pun nak tgk diaorg nie... tgk ramai indon jee stay... Malaysian mostly dah blah sebab diaorg last skali perform.... layan 1 lagu jee pas2 kitaorg terus blah.... x best mana pun... huhuhuhuhuhuhuhuhu....