Friday, March 26, 2010

Mr & Mrs GT

Dah lama x update pasal kucing..... sebab xde camera so evtg jd slow & kemalasan ya amat... feeling nak create post baru pun xde.... huhuhuhuhuhuhu.....
Let me introduce Mr. GT...... muka ada sikit sombong kan... huhuhuhu.... thanks kak lieya sebab bagi GT kat kitaorg.... ramai cakap GT comel sesangat...... nie la GT yg dulu kurus kering.. skang dah besar kan + gebus + bertambah2 nakal....

Then this one must b Mrs GT a.k.a MIMI..... ibu yg bagi nama.... huhuhuhuhuhu.... MIMI nie plak kesian cite dia... membe busu x mau dia sebab br beli kucing baru.... so kitaorg adopt la dia bela skali... so officially dia gf GT at least GT ada geng nak main2... huhuhuhuhuhuhu...

Comelkan muka mimi... ayu jee... tapi badan dia jenis keras skit... mayb tulang dia keras kot... hahahahaha...
Combination GT & Mimi mmg dasyat.. huru hara rumah kalo diaorg main kejar2.... 2 yg sampai accident dgn ibu 2... dia baru buat kes last 2 week... dia main kejar2 tah macam mana terlanding atas muka ibu yg tengah baring atas sofa..... so tercakar dari dahi smpi bawah mata.... ibu cakap darah banyak sgt... nasib x kena mata..... ibu gi clinic doc inject bg hilang bisa nasib baik xde ape2..... sebagai hukuman dia kena kurung 2 hari dlm cage & kena selepuk 2 dgn ayah... hahahhahhahha....2 belum lagi pasu2 yg pecah.... hahahahahhaha.... nasib baik ibu & ayah sayang diaorg kalo x mau dah kena dera 2 ekor nie...

Ok la x tau nak cite ape lg... nie pose terakhir before tido....... comel gler kan GT... GT jee k... saya sedar diri x comel sgt pun....comel sikit2 jee... hahahahahahaha....

Thursday, March 18, 2010

Am i really need IT........

Kesian kan tgk wallet nie.. nak pegang pun x lalu... dah terkopek2 kulit dia... padahal br jee beli raya hari 2.. br jee 5 bulan.... 2 la suka sgt beli brand pelik2..... wallet nie brands lollipops ... mesti ramai x tau kan.... kat malaysia ada 2-3 butik jee kot.. kat sunway pyramid for sure.. yg lain2 x sure... then this wallet i bought at parkson pavillion... for me comel, smart & practikal la konon nyer... skali kulit 2 reput... x tau la kulit ke pvc... selalu sgt pegang kot so kulit yg bentuk circle 2 tertanggal... mula2 ok lg... tp tangan nie gatal sgt boring2 suka2 tarik2 kulit 2... so end up buruk gler rupa dia nak pegang pun x lalu....
So bermula la wallet hunting dah set otak budget ciput jee.... huhuhuhuhu... not more than 100... budget k.. so gi merayau2 pavillion masuk Tangs tgh sale skang MOTO GP SALE... banyak jugak yg mengoda harga pun within budget tp x jatuh cinta lg..... kuar gi Nine West plak... sale x memberansangkan..... mostly normal price.. yg 50% mmg buruk gler... lalu dpn Guess tgk sale 50%-70%... mcm menarik jee... tp bila pikir design wallet & handbag guess yg x berapa mengancam terbantut nak masuk.... so seret kaki terus ke parkson... terus gi melawat Liz Calirbone belek2 wallet kat situ... mcm menarik then yg penting ada less 50% for certain2 item.... finally jumpa this wallet.... mmg cukup la segala kriteria yg ada.... tgk2 pun dah jatuh cinta... tgk harga afta less just RM69.50 lg la bertambah2 chenta.... huhuhuhuhu..... taaadaa...

*
*
*
*
*
smart kan, sleek jee... the most important thing worth it for every penny i spend for it... just
RM 69.50 k..... kat blog pun mostly jual RM1++.... huhuhuhuhu..

ada card slot yg banyak... cukup la tuk isi semua card.... huhuhuhuhu.... coin compartment... syok jee bila pegang... color jee la kureng skit... nak yg ala2 ladies skit... tp out of stock... color nie jee tggl... halal la cantik jee...

so budget bulan nie dah burst..... kena la posa.... huahuahuahuahua....

tp yg x leh blah.... bff ku pun nak jugak wallet nie.. so wallet kitaorg sama... jgn tertukar sudeh... huhuhuhuhuhuhu....

Tuesday, March 16, 2010

Ayam Penyet RIA

Teringin plak nak makan ayam penyet... terasa2 sambal dia yg menyengat 2.... hope la cuti raya nnt leh gi Singapore..... huhuhuhuhu.... Actually Malaysia pun dah berlambak restoran ayam penyet... hahahaha...


Nie menu makan last krismas ayam penyet, tahu & tempe penyet & bakso penyet... x lupa Es campur... nak order alpulcat tp out of stock la plak nasib x kempunan... huhuhuhuhu...
Total bil SGD 26.50 lebih kurang 66 hengget.... mahal nyer kan.... kat sini leh 2 trip makan ayam penyet... huhuhuhuhuhuhu...