Thursday, April 22, 2010

Puduraya di Era Globalisasi.....

Ramai yang dah tau kot... Puduraya ditutup selama 4 bulan untuk renovation sejak 12/4/10 ari 2.. So bape hari before diumumkan tutup 2 sempat jugak la melawat puduraya di atas urusan yang tak dapat dielakkan... poyo x... hahahhahhahahaha.... Masuk2 jee dalam puduraya terkesima jap almaklum la dah lama sesgt x menjelajah dalam puduraya since dah tua2 nie... dulu2 jee suka lepak2 2 pun terpaksa sebab nak balik Penang kalo x xde makna nyer..... pening ramai org, tempat duduk pun limited, asap bas lg, dgn ulat2 ticket lg.... horror k...
Tapi skang tidak lagi...... Dah ada Ruangan Menunggu k..... siap ada air-cond lg... so ape lg kitaorg pun cari la pintu mcm ner pun nak jugak lepak2 kat situ sebab mcm best jee... sorry la tergayat jap.... huhuhuhuhu...
Selesa kan... at least xla sedut asap bas banyak sangat..... dah ala2 LCCT plak... semua org pun muka mcm puas hati jee.... selesa & leh rilex sementara nak tunggu turn naik bas...

Tapi view dari waitting area 2 still x menarik.... sama jee mcm 10 tahun lepas.... mungkin lepas fully renovate semua nyer transform jd kedai2 yang canggih2 skit ala2 kat KL Sentral ke then harus la memanggil2 mintak derma plak .. huhu....

Pusing2 lagi.... woweee... ada flat screen tv.... banyak plak 2 sederet jee ada lebih kurang 8 bijik kot kat area2 gerai makan 2..... kalo dulu mati keras la nak tunggu bas sampai kalo xde geng.... skang nie leh jee layan tv tp chanel fixed x leh tukar2 hocay nie bukan kat umah remote ada kat tangan so layan jeee.....
Singnage platform pund dah tranform jd ala2 tranformers..... sorry gambar blur almaklumla capture picca guna bb sambil berjalan.. kalo dulu kusam ya amat nak baca pun x lalu.....

So hope la lepas 4 bulan afta 100% siap.... mesti Puduraya vass gler kan.... so baru la selesa skit & bersemangat rakyat Malaysia nak naik bas... betul x???????? huhuhuhuhu.....


Monday, April 19, 2010

Posa mcm X Posa Jee....

Apesal eak kalo posa nafsu aku semakin x dapat di kawal.... nak tunggu sampai berbuka 2 harus berjela2 list makanan tuk berbuka.... kejap2 nak makan nie kejap makan 2 la.... tolong la behave whyda oiii.... huhuhuhuhuhuhu.....

Nie kemusnahan yg ku alami khamis lepas.... mula2 plan dah terbayang2 JM Beriani.. skali tgk ada lelongan domino's plak personal pack nie RM6 jee... so layan... cancel JM Beriani... pas2 terbayang2 plak ice cream x mau ice cream kat 7e hocay... dah meleleh2 air liur terigt ice cream dlm box ice cream kat shopping complex.. redah jgk gi carrefour even parking xde kena pusing berkali2 br dapat parking.... masuk jee carrefour singgah dulu depatment coklat & kopok2.... rembat 3-4 jenis... br pilih ice cream.... feel masa 2 amat la membahagiakan... hahahahhahahhaha....
Nie hasil rompakan..... yg berjumlah RM42.++.... kopak hocay.... kan dah kena posa direct gaji lambat lagi...... huahuahuahuahuahua.....

Puasa (bahasa Arab: صوم) secara bahasanya boleh diertikan sebagai menahan diri. Daripada segi istilah syara' bermaksud menahan diri daripada makan atau minum untuk suatu jangkamasa tertentu.

Puasa ertinya menahan diri daripada makan dan minum serta segala perbuatan yang boleh membatalkan puasa, mulai dari terbit fajar sehinggalah terbenam matahari. Umat Islam juga dikehendaki menahan diri daripada menipu, mengeluarkan kata-kata buruk atau sia-sia, serta bertengkar atau bergaduh. Ini kerana puasa merupakan medan latihan memupuk kesabaran, kejujuran serta bertolak ansur sesama sendiri. Secara tidak langsung amalan puasa akan menyuburkan sikap murni di dalam diri pelakunya. Adalah menjadi harapan kita agar kesemua nilai yang baik ini akan terus dipraktikkan ke bulan-bulan berikutnya.

So afta this kena behave k.... penat jee posa... tp pahala x dapat... so bersederhana la.... amin...

Saturday, April 17, 2010

About Someone....

X lau la nape malam nie boring sesgt.... rasa lain macam jee.... feeling pun sesuatu... sukar dimengertikan... huhuhuhuhuhuhuhu... nak nangis, nak gelak,nak jerit, nak marah org, nak shopping nak jalan2 semua la ada kalo buat abc mesti sedap hingga menjilat jari macam2 ada....... betul la kalo lepak dgn kawan2 or family feeling dia lain... tp kalo sorang2 feeling dia lagi lain sesgt... ape la yg aku merepek nie... layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn... zasssssssssss......

Dah la tenet mcm haram guna blackberry kat pd nie... mati kutu... semua nyer x lepas asyik hang jee... tiba2 terigt nostalgia lama.... kegilaan dgn Ada Apa Dengan Cinta... beratus kali kot tengok cite nie... tiba2 rasa nak tgk tp vdc x dapat dikesan... miss rangga & cinta so much... huahuahuahua... masa zaman muda mudi cite nie tgh hot rasa nyer gue pun pandai speaking javanese a.k.a indonesia... huhuhuhuhuhuhu..... mana eak nak cr vcd nie or leh download jee....

mostly soundtrack AADC mmg syok gler.... rasa nyer still igt lg kot semua lagu even dah 6 tahun berlalu.... specially lagu nie.... for me lagu nie mmg best gler... menusuk kalbu........ Tentang Seseorang..... feeling sesangat hocay...

teruntukmu hatiku
inginku bersuara
merangkai semua tanya
imaji yang terlintas
berjalan pada satu
tanya slalu menggangguku
seseorang itukah dirimu kasih
kepada yang tercinta
inginnya ku mengeluh
semua resah di diri
mencari jawab pasti

akankah seseorang yang kuimpikan kan hadir
raut halus menyelimuti jantungku


cinta hanyalah cinta
hidup dan mati untukmu
mungkinkah semua tanya
kau yang jawab

dan tentang seseorang
itu pula dirimu
ku bersumpah akan mencinta


Puisi nie pun best sgt....

credit yazied@ilustrated for this picca... really nice is it...

Friday, April 2, 2010

Rak Thai The Garden....

Kalo lapar sesgt nak makan nasi masa merayau2 kat mid valley this is the place... recommended... 1st time makan kat sini kitaorg(me & hb).....puas hati sesgt... so far dah 3 kali makan kat sini.. mmg worth it la....

So ari selasa ari 2 together2 dgn paes gi mid valley sebab nak tukar duit kat mid valley sebab baca review money changer kat mid valley give the best price... so mmg betul pun terbukti... huhuhuhu..... then paes plak hunting present tuk mak dia... afta settle semua urusan.. kitaorg makan kat Rak Thai... sebenar nyer... dah lama x makan kat sini + saje jee suggest kat paes suh dia try... huhuhuhuhu...
Air Serai... sedap tau.... paes cibuk mengkaji mcm ner nak buat kat umah... hahahahhahaha... rasa nyer dia ada perasa serai xpun mmg letak jee serai sebatng nnt terus rasa dia serap kot pas2 + madu skit+air gula skit+ air sejuk.... jadi la kot... banyak nyer kot.... xpe nnt kalo ada chance nak try kat umah... kalo jadi nnt share kat sini.. kalo x jadi duk diam2.......
Nie la lauk pauk yg terhidang... set tuk 2-3 org makan.... serious mewah sesgt k.... banyak sgt... selalu nyer paes akan make sure semua nyer licin br settle tp this time dia surrender... mmg kenyang sesgt la 2.... hahahahahaha... siap nak ajak parent dia makan kat sini...

1. Ikan Siakap goreng.... then garnish dia serai+kekacang+etc... mmg sedap & garing... kalo makan dgn Mr. HB harus hancur tulang2 ikan 2... bersepai...... really miss that moment...
2. Sup Ayam... tp 1st time k jumpa sup ayam yg semata2 pakai lengkuas... mmg kick gler.... ayam pun mewah smpi x abis.... sup elok kot tuk panaskan badan & buang angin yg x sepatut nyer.....
3. Green Curry yg mmg pure sgt.... sedap hingga menjilat jari....
4. Kangkung goreng ..... yang nie biasa jee... ape pun sedap jugak....
My plate... nasi tinggal sikit jee... mmg dah x larat sgt nak abiskan...
The damages by us..... mercu tanda kepala siakap yg still maintain... kalo ada Mr. HB jangan harap k... huhuhuhuhuhuhuhu.... isi ayam yg x abis sayang nyer la hai... tp seriously both of us mmg x leh masuk lg... dah full sesgt.... rasa nyer menu nie mmg sesuai tuk 3 org bukan 2 org...
Harga reasonable right... kalo makan kat kedai biasa pun dah berapa.... so try k jgn x try confirm sedap hingga nak jalan balik pun malas....
View dari dalam kedai.... meja2 yg menunggu kehadiran pelanggan... huhuhuhuhu... another advice kalo nak makan kat sini.. sila pilih meja yg tersorok2 skit... so leh makan dgn aman... sebab senang nak ratah lauk x yah nak control2 ayu then org pun x perasan....

Thursday, April 1, 2010

Beautiful ke????

Thanks to Aida(aku dan cinta) & Lyza(Relyza) for this award... x sangka hocay i pun dapat award.... terharu nyer.... sob... sob... sob...... sebab nyer blog nie mcm hidup segan mati x mahu.... feeling2 syok sendiri jee... buat kata pembaca setia i mrs Faz(kartieka) bersawang.... hahahahahhahhahahaha...

Thank and link the person that gave u the award
[1] aida & lyza

Pass this award onto 15 blogger you've recently discovered and think are fantastic

ekim, zeila, exter, atie, anum, dayu, reena & kak lieya,

Contact said blogs and let they've won the award
- Afta settle this post..

State 7 things about yourself.

* I'm Not A Girl, Not Yet A Woman

* Love shopping & window Shopping.... But i'm a good consumer... hahahahahhaha...

* Miss my hubby so much.... sob... sob... sob...

* Quit Independent but not too independent that why i need my hubby ... huhuhuhuhu..

* I'm petite sometimes i can wear kid clothes how lucky i'm.... hahahahahaha...

* White is always in my heart.... but pink also can..

* Overdose manja but with someone yg very2 special hocay....

------------------------------------- Finito ------------------------------