Thursday, July 29, 2010

Shopping Pra Ramadan...

Nak raya nie mcm2 nak beli kan.... panjang gler list k.... baju raya la, kasut raya la, shawl raya... mcm2 la... paling penting handbag raya... huhuhuhuhu.... suka sgt beg "bebe" nie... x tau nape mayb drawsting tgh "in" skang kot or sebab polkadot 2... huhuhuhu... comel kan... ampun k dah nak senja dah pun tp feeling2 sweet 17 lg... wakakakakaka.... blogers mostly diaorg quote dlm RM550-RM700.. so decide nak survey dulu kat butik mana tau sale2 nie leh dpt murah lg kan..... lg pun feeling beli kat butik dgn online lain k... i'm prefer beli sendiri coz leh belek2 & bila bawak paper bag kuar butik 2 semacam jee feeling dia 2 belum lg kuar dgn paper bag dr Gucci ke, LV ke or Chanel harus hati hakak kembang setaman hocay... wakakakaka.. berangan jee x abis2... hahahahaha ... mana tau kan 2-3 tahun lg rezeki melimpah ruah... amin..
So nie la hasil nyer konon2 nak survey jee skali terus rembat... tp bukan drawsting tote 2... yg lain tp still adik beradik polkadot la... drawsting 2 SA ckp dah xde stock... sedih k.... 2 yg terus beli takut kempunan lg... urmmmmm paper bag dulu k..... huhuhuhuhuhu....
Pusing2 pavillion kat main hall tgk mcm ada event best jee then ramai yg q.... so cbuk2 jgk la gi join sekaki.... skali nampak banner nie.... so harus la kena terjah kan... handbag yg kena borong nie murah jee tp lebih la kan dr RM30 hengget so still layak nak memanjangkan q.. actually x panjang pun awal lg masa 2 org pun br nak kuar umah nak pegi Pavillion....
Nie la hasil nyer goodies bag from pavillion....
Barang2 dalam paper bag... igtkan ada la terselit desinger bag ke kan sebab "Super Stylish Bag Giveaways" kan.... penat2 jee pilih beria sbb tgk org lain pun pilih2 jugak skali semua sama jee da organizer 2 yg inform malu kejap tp malu2 pun rama2 so xde hal lgpun xde sape kenal pun kan.. wakakakakaka...... Goodies dlm paperbag pavillion 2.. 1) notebook from playboy 2) voucher mostly from salon, manicure, marie france... mayb leh pakai tuk raya nie kot... 3) packet of pencil cantik packaging dia 4) 2 packet of tissues buat lap2 peluh penat bertawaf 5)mineral water tuk basah2 tekak... ok la kan ada la jugak dr xde...huhuhuhu...
Lg satu lupa.... all this sample & miniture size also ada dlm goodies bag 2.... meriah jugak right.. lg skali ok la kan dr x dapat ape2.... hahahahahahaha..
Finally penat membebel dr td.... bag nyer entah kemana tah.... tah ye ke tidak comel bebenor... from my sight comel sesgt k... org lain x tau la kan mata kita kan lain2 ... huhuhuhuhuhuhu.. yg penting price wise still under my budget.... 2 yg terus rembat... x sempat nak pikir 40 kali mcm selalu.... huhuhuhu.. taaaaaaaaaadaaa.... comel x...
ok la kan sesuai for me yg petite size nie.... wakakakakaka... suka hati la nak muntah ke ape mmg hakak petite pun nak buat mcm ner kan ketentuan dari nyer... Syukur Alhamdullillah..... hobo ke eak type nie rasa nyer la kot... mmg size kecik jee tp still muat la nak isi mcm2 khazanah pun.. x sabar nak melaram raya nnt... :)

Monday, July 26, 2010

Nasi Padang DARC.....

Seperti dijanjikan.... ada ke eak yg tuntut janji... feeling2 syok sendiri.. wakakakaka... Nasi Padang DARC our lunch... Selepas manja2 dengan kuda harus la keletihan kan yg pasti kelaparan.... huhuhuhuhu....
Banyak kan lauk pauk terhidang ada lebih kurang 12-15 jenis lauk kot biasa lakan nasi padang mmg meriah... Mula2 kan rasa mcm x semangat jee nak makan.. sbb breakfast diaorg kureng.... Tp bila tgk lauk pauk terhidang punya la banyak berbunga2 hati k... buffet style... so feeling2 semua benda nak makan... mcm la leh habis pun... huhuhuhu...
Nie bukan gedik hocay... dah org suh posing.... layannnnn.......:P
Tertarik x eak rasa2 nyer..... penuh k lauk sekeliling nasi....
Nie plak view dr atas.... Meleleh air liur tgk gmbr nie.... adus serious sedap gler k... percaya x licin pinggan tau.... punya la sedap kan.... actually me jarang sgt makan banyak2 mcm nie sbb tank kecik kan.. so cepat kenyang... tp yg nie mmg sedaya upaya la abis kan rugi tau kalo x abiskan.... 2 thumb up... x caya gi try sendiri k.. huhuhuhuhu..
Pasal harga plak percaya x it base on charity jgk... it depend on us nak bg berapa pun yg penting seikhlas hati... tp jgn la kejam sgt k... bg la diaorg pulang modal... pas2 keuntungan rasa nyer diaorg salurkan kat umah anak yatim kalo x silap... so makan la dgn gembira nyer sambil2 beramal semoga rezeki kita makin bertambah... Amin....

Wednesday, July 21, 2010

Kuda Ku Lari Gagah Berani.. Lari.. Lari...

10072010... Me menyibuk2 ikut paes join event amal company dia Timecom... Aktiviti berkuda dgn anak2 yatim... x sure diaorg dari mana tp mostly dah besar2 la..... nampak sgt x senonoh kan.. dah la lambat.... org lain dah breakfast kitaorg baru terkedek2 sampai feeling2 VVIP choiiii k.... hahahahahaha....

DARC Denai Alam Shah Alam... pasal pricing me really x sure sebab company paes fully sponsor .. tp kat sini mmg base on charity... DARC nyer motto " Charity is inexpensive but the value is priceless " so everything mmg x mahal pun base ape yg kita sedekah yang penting niat mesti ikhlas... so for those yg berminat 2 try la surf website diaorg... tp sekarang still under maintenance nnt2 ok kot..
Sampai2 jee kena chop lambang kuda kat tangan as tanda masuk secara legal.. lupa plak nak amik gambar chop 2 comel jee...
Ucapan pembuka bicara dr Big Boss & Bacaan Doa Selamat....
Sarapan untuk mengisi perut sebelum beramas mesra dengan horses...
Penerangan dari pihak DARC berkenaan dgn horses... mcm ner nak baik2 dgn kuda... nak bg kuda breakfast... Kuda pun nak breakfast k.. huhuhuhuhuhu...
Perasan x... kat atas nie xde bayang muka kitaorg lansung.... hahahahaha... VVIP kan harus smpi pada waktu yg paling tepat iaitu terus beramas mesra dengan kuda x yah susah nak dgr penerangan segala... nampak sgt kan x senonoh.. Sila jgn tiru perangai yg x bertata susila nie... nasib x kena fire dgn big boss... Paes la ni bawak kete slow ya amat pas2 make up sekati 2 yg lambat... hahahahahahahaha...
Bersih kan kandang kuda dia... Abaikan pose gedik kitaorg.. huhuhuhuhuhu..
So bermula sesi mengedik kitaorg.... masa bg makan kuda nie best gler... geli gler nak suap carrot kat mulut kuda 2... kalo jari termasuk mulut kuda 2 rasa mcm xde xde gigi lembut jee.. kuda 2 kemam2 kot carrot 2 then baru telan mcm nenek2 plak rasa ... hahahahahhahaha..
So lepas bg breakfast harus la mandikan & grooming kuda 2... br la harum best nak manja2.. wakakakakaka... x leh bayang la terigt kuda2 kat pandai Telok Kemang PD kalo siapa yg penah pg PD tau la.... betapa busuk nyer & hancing nyer kuda2 kat situ... mesti diaorg 2 tau nak kutip untung jee... tp kuda 2 x jaga pun betul2 bersih2.. kesian tau kuda2 2... Kat DARC nie horses mmg terjaga kebajikan diaorg... really xde bau lansung k... 2 yg feeling2 nak peluk2 jee kuda 2... nasib x kena tendang laju2... hahahahhaha...
Cara2 pembersihan kuda... kalo nak tau gi check sendiri eak.. malas nak cite... wakakakaka...
Mrs Mel... Wifey owner DARC... Cool gler kan... Yg penting she really humble leh gedik2 sama2 dgn kitaorg...
Volunteer... Mcm syok jee diaorg nie... Ada org 2 bersemangat waja ari 2 nak jd volunteer jgk... tp on that day jee la.. pas2 terus senyap sunyi... hangat2 taik ayam... wakakakakakaka...
Tengah bersabar take turn naik kuda.. Redha k even berpanas... huhuhuhu..
Kids naik poney tau... comel gler kan..

So waktu yg ditunggu2..... naik kuda la ape lg... Comel x.. Wakakakakaka... 1st time tau merasa naik kuda.. so gayat & terlebih excited skit... so ampun k... Me naik satu kali jee tp dpt 4 round org lain merasa 3 round jee.. special kes gedik kot... wakakakakakaka... tp paes lg la super duper gedik dia naik dua kali so 7 round really x fair kan... tp masa duk atas kuda 2 gayat jugak sbb tinggi kan tp lama2 syok gler... lgpun masa tunggang kuda 2... kita kena mendada so that br stabil feeling2 i'm the very best la... wakakaka.. patut la equestarian or sape2 involve dgn kuda nie mcm mendada skit feeling confident level terlebih jee...
Afta semua org dah merasa naik kuda ada games plak for kids... tp bukan kids pun ada jee join.. nampak semua happy jee...
Then we had lunch... nnt next post nak cite pasal lunch kat DARC nie... mmg superb... so tungguuuuuuuuuu... huhuhuhuhuhu.. Afta lunch ada upacara penutup... paling penting special surprise for besday girl... bagus betul En. Jabar bos paes... tersenyum2 mcm kerang busuk minah nie bila semua org nyanyi ramai... Happy Besday 2 U... See Betul kan..
Ok settle semua... kids semua nak balik.. Big Boss Hulur angpow as saguhati... mesti budak2 seronok sgt...
Before balik sesi menggedik... Best gler la event nie... semua sporting gler.. Hope lepas nie me boleh menyempil lg jd penyibuk.... huhuhuhuhuhuhuhu....
Last but not least.... Pemandangan yg indah.... Tenang jee jiwakan........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
And ada lg satu... wink... wink... wink..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Really suka gambar nie... Sila jangan muntah hocay... muka kitaorg mcm setenang air di kolam kan.. wakakakakakakakaka... Finito....

Friday, July 9, 2010

Chartreuse + White + Black

Actually nie episod2 berangan k.. so layannnnn................hahahahhahaha...

My sista nak bertunang lepas raya nnt... so me busy kaedah nyer jd engagement planner.. hahahahaha.. smpi my sista ckp nie sape yg nak bertunang nie.. malu hakak k... tp ada aku kesah.. huhuhuhuhu.. So tema dia Chartreuse + White + Black..
Dress Dania Danielle nie really gojes... Color 2 sebenar nyer kan.. tau x nama color 2??? lepas sesi google menggogle br tau Chartreuse rupa nyer.. patut la hari 2 kirim kain chiffon kat busu masa dia gi jakarta color green apple really x sama... x cantik hijau 2... ala2 kelam skit... rupa2 nyer salah pemahaman.. really igt hijau nie sama dgn hijau apple...
me tertipu dgn flash.. huhuhuhu...
hijau epal yg sebenar.. kelam kan.. x bape nak sweet.. so hari nie kita belajar anak pinak color hijau.... huhuhuhu...
Pelamin nie cantik kan... sebenar nyer pelamin 2 biasa jee... Color Chartreuse 2 yg buatkan dia menyerlah....
Sirih junjung nie mmg oldschool gler.. rasa2 nyer dr zaman2 me kawen dulu dah glamour design mcm nei.. simple & sweet jee... tp tunang ada sirih junjung semua ke eak.. huhuhuhuhu...
Decoration yg bakal dijadikan panduan.. cheewah.. poyo gler k... tp me suka benda gedik2 nie hope la menepati standard piawaian... dulu masa tunang ibu hantar tempah hantaran semua kat kedai nyonya... serious me menagis tgk deco 2 k... sedih sgt... skang nie nak lepas dendam.. me memikul tugas sebagai pembuat hantaran, nak prepare cupcake, deco mendeko khemah & pelamin... ampun k so gila kuasa... hahahahaha.... nasib la ada adik sorang jee.. kalo x mau rabak poket setiap tahun... huhuhuhu...

Cantik kan color Chartreuse nie.... nnt bila mix & match dgn hitam putih hope la meletup kebaboom... x sabar nyer nak tunggu raya... nak deco mendeco... feeling2 jd eric leong+pak abu+rizalman... hahahahahaha...