Wednesday, August 25, 2010

Happy Buffday MR. HB....

- Semoga -

Dimurahkan Rezeki,


Dipanjangkan Umur,

Berbahagia Dunia & Akhirat,

&

Diberkati Allah
S.W.T

Lot Of Luv - Wifey....

Thursday, August 12, 2010

Whisk...

Mostly blog review pasal Whisk nie... so terus mengidam k.... huhuhuhu.. Last Saturday nak gi treatment rambut kat subang jaya so singgah skali Empire Shopping Gallery takut nnt kempunan nak posa dah kan....... Kedai dia mmg kecik jee... masa mula2 sampai full pack.. so decide makan kat tempat lain la sbb dah lapar sgt... so kitaorg berlabuh kat teh tarik restaurant... no bad la makanan kat situ... afta2 pusing2 2-3 round kat Empire bfr balik baru tapau Whisk...
Packaging for take away...
Nie la macarons yg disebutkan2... comel nyer lahai... 1pcs RM2, 10pcs RM18... For me manis sgt macaroon nie... biasa2 jee xla suka sgt pun.. confirm x kempunan lg next time... huhuhuhuhuhu.. Colourful kan.... flavour coklat xde so frust skit la...
Nie plak Red Velvet Slice Cake..... RM11.90... Sedap specially butter cream dia...
Carrot Pecan Slice Cake RM11.90... Pun sedap jugak...
Comel gler kan macorron nie.. kecik sesgt.... Sekali ngap settle.. huhuhuhuhu..
Nape eak comment mcm moderate jee eak... Buat2 tanya org plak.. wakakakakaka... for me biasa2 jee whisk nie.. xde plak teringin nak gi second time ke ape... dah dapat rasa jadi la... huhuhuhuhu....

Monday, August 9, 2010

Ramadhan A Fully Blessed Month.....



Oleh itu saya terlebih dahulu memohon ampun dan maaf jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengajakan, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.


p/s. Jangan lupa Pegi semayang terawih, moreh, bazar ramadan & kalo senang2 check waktu bersahur & berbuka kat sini eak..

****kredit 2 iluvislam.com

Wednesday, August 4, 2010

BB Blink2 di Hari Raya....

First of all nak say thank to Mr. HB coz belikan berry2 nie... It really mean a lot to me... Mmmmuuuaaaahhhh....... Kalo nak beli sendiri 40 kali pikir pun x beli kot..... :p .... Dah 5 bulan kot gedik2 dgn berry2 nie... huhuhuhu.... rasa mcm Mr. HB dekat jee depan mata... nak gaduh ke nak gedik2 ke semua bisa diatur.... ;p

Tp skang nie back 2 main topic nak cite pasal baju dia plak... berry2 pun nak pakai baju k nnt dia senang calar... sayang k.... For now pakai hard case color putih nie paes beli kat jakarta... murah gler... kalo kat sini susah skit nak cari assessories tuk bb kalo nokia 2 banyak la... smartkan yg nie... sudah selamat dirasmikan...
Nie pun lg satu imported from Jakarta tp made in China kot.... sayang nak pakai plan nak pakai raya nnt... leh matching dgn baju raya.... wakakakakakaka.... Paes ckp kat Jakarta dlm RM18 jee kot... pusing2 The Curve last week ada booth jual RM35 satu... tp yg nie mmg cantik la sleek & smart... Thanks to Miss Paesah coz yg nie she gave me as besday gift & x lupa 2 helai tshirt & kain sepasang... thank u so much bfff.... Muuuaaaahhhsss...
Hasil dr blog walking berkenan sesgt dgn casing blink2 nie..... superb mmg cantik gler kan.... kalo sape ada budget lebih sila la tempah kat beadmeplease as for me yg budget thight nie berangan jee la... 2 pun nasib la free... wakakakakaka...
picca kredit the beadmeplease...
Last weekend merayap around The Curve terjumpa booth yg jual assesories BB... banyak k mcm2 ada... huhuhuhuhu... yg paling penting ternampak this thing... cantik x.... blink2 182... huhuhuhuhu... mula2 pikir nnt2 la beli... nak raya nnt ke... tp cannot handle la.... terus kuar duit terus bayar.... takut nnt x jumpa lg... boleh mcm 2.... harus MR. HB pitam baca nie... ampun k... serious mmg matching dgn baju raya kitaorg tau dusty pink... :p
yg penting RM40 jee.... murah ke mahal eak.. x tau la.... sbb paes ckp kat jakarta blink2 tuk bold 2 still xde lg kat market diaorg... tokey booth nie ckp this one made in china... x banyak sgt design... kalo blink2 2 tercabut ke leh dtg booth dia balik nnt dia tolong betulkan...Baju dah pakai just nak pasang anti-finger print screen protector jee lg takut screen tercalar then x mau berminyak2 mcm dalam picca nie sbb asyik pegang jee kan....
Pinky casing plak duk dlm box diam2 dulu k... nnt raya kita melaram sama... :p

Monday, August 2, 2010

Let go Together, Bersoda Gumbira....

Tajuk mcm lagu kris dayanti saje gempak konon nyer.. wakakaka.. padahal JJCM jee.... kali nie NIIMS Sg Ramal, Kajang... rasa nyer ramai tau kot.... restoran nie comel jee tp mostly guna perabut kayu.... mlm2 lepak2 mmg ok la tp diigtkan banyak nyamuk tau then kalo nasib x baik katak pun nak beramas mesra.... hahahahahah.... rasa nyer diaorg bukak dr petang smpi tgh malam kot... x sure sgt pasal operation hour diaorg... sebab cbuk sgt bersoda gumbira & bergossip surrounding picca pun x sempat nak capture.. Sila tgk menu air NIIMS ada 5 jenis Soda Sedih, Gembira, Muda, Sukaduka & Ceria.. so kalo nak minum sila ikut mood masa 2 k...x lupa air bancau pun ada x dapat dikenalpasti mcm ner rupa & rasa air bancau 2... huhuhuhu..
Let me introduce Soda Ceria.... rasa nyer soda yg paling best kot setakat ini... ada ice cream color pun meriah... terliur x... huhuhuhuhu...
Then nie plak Soda Gumbira.......
Soda muda... awet muda ke eak minum timun blend+soda.... tp rasa dia not bad la xla rasa timun sesgt.... nak awet muda kan so telan jee la... huhuhuhuhuhu..
Nie plak Cinoni apple... tau x cinoni 2 ape.... asam boi la...huhuhuhu..
Nie plak tomyam kelapa muda.... sedap gler rugi tau kalo x try.... RM9 hengget kot rasa nyer..
Nie plak tomyam campur... mmg marvelous rasa dia... x sia2 dr Ampang ke Bangi semata2 nak makan tomyam sambil bergossip... huhuhuhuhu..
Nie plak lauk pauk yg lain semua nyer mmg sesedap rasa la.... confirm licin... huhuhuhuhu..
Last but not least... sesi menuang soda ke dlm glass ice cream.. sambil pose feeling2 comel..... huhuhuhuhuhu...