Tuesday, May 10, 2011

Mom & Baby Expo 2011(6-8/05/11)

Sabtu lepas dgn gigih nyer meredah highway pd-kl semata2 nak gi Mom & Baby Expo 2011(6-8/05/11).... dah la jem gler kat mid valley dgn parking xde... rasa nak nangis.. nasib baik la panjang akal skit terus menghala ke the garden cuba2 nasib parking kat sana... then rezeki baby kotkan... masuk2 jee terus jumpa parking... lega sesgt hati... terus berbunga2 balik.. 1st things 1st isi perut dulu nnt ada plak masuk paper ibu mengandung pengsan bersesak2... huhuhuhuhuhuhu...

For me expo nie worth it 2 go la.... banyak jgk barang bargain... so kena rajin merayau sana sini k... bezakan harga.... for me yg 1st time mummy nie xla menghafal sgt barang2 baby... as long as rasa barang 2 worth it 2 buy & ok rembat jee sebab nyer tah bila lg la nak beli afta this... masa dah suntuk... jalan pun terhegeh2 lg nak macam2... huhuhuhuhu.... ramai jugak masa hari sabtu 2.... jem manusia & x lupa jem stroller then ramai mak buyung yg memboyot2.... mcm perlu ada polis trafik plak tuk mengawal lalu lintas... huhuhuhu... baca review ramai ckp better pg last day sbb harga lg murah dah ala2 lelong mlm raya plak... :) Nilai antara barang2 baby busyuk yg berjaya dirembat....
1st thing yg dibeli.... Buds head to toe cleanser & baby massage oil... harga dia leh lbh kurang 20% dr harga biasa so beli jee la.... boleh mcm 2.... huhuhu....
Set mandi babylove... ada package bathtub+anti slip bath mat+hooded towel = RM58... ok la kan... then additional bath support RM13... bathtub nie agak besar puas la baby nak mandi buih nnt... tp 2 masa dah besar sit k... skang nie nehi... :p ikut nafsu serakah berkenan sgt bathtub fisher price tp lepas tergolek telentang nape la nak membazir mcm 2 skali... sayang jee duit... cheewaah tiba2 jee... hahahahahahaha..
Nie plak dr booth Pureen.... discount dia xla sebest warehaouse sale tp murah lg 2-3 hengget dr sale kat JJ... huhuhuhu... twin pack 100 sheets RM9.00, twin pack 30 sheets RM4.00... yg best bargain tp x la best sgt sebenar nyer.... maternity toothpaste 2 twin pack RM8.00 jee.. murah kan sbb selalu nyer 1 jee pun dah RM7.90... rupa2 nyer toothpaste 2 expired end of this year... tp halal la kan... bukan nak simpan lama pun toothpaste 2.... smpi deliver nnt pakai satu jee pun dah rindu nak pakai ubat gigi biasa... yg lg satu nak bg jee la sape2 yg preggy... :)
Breast pump Spectra 3... harga yg paling murah rasa nyer me dpt masa kat ekspo beli kat The Lil Caliph... actually ada 2-3 booth jugak yg jual RM288.. tp as consumer yg blur2 pasal breast pump nie... x tau nak tanya mcm ner better beli dgn org yg leh explain agak detail... nak tanya pun x malu sgt.. huhuhuhu... pas2 add breast shield set sbb nak double pumping kan RM50... Safety Plus Breastmil Storage PP Bottles 10 pcs RM35 kalo x silap.... then ada plak wheel of fourtune leh pusing 2 kali... 1st time dpt safety plus storage bottle 2 pcs... then 2nd time reusable bag... puas hati sesgt.. so lepas nie kalo nak blk kije.. just tambah cooler bag, ice pack & storage ice pack....... hope la murah rezeki baby busyuk nnt... Amin Ya Rabbal Alamin....
3-3 barang nie beli kat mybbstore.... Botol tommie nie terbeli sbb harga agak murah RM35 then yg penting color pink dah lama berkenan botol nie...tp mcm x logik plak nak beli awal2.... adus nafsu nie kan mmg tah ape2... bottle brush tommie nie rasa nyer aida penah surveykan RM23 kot harga dia... kat ekspo diaorg jual RM16 so ape lg harus la kena rembat... huhuhuhu... Bottle sterillizer & warmer nie mmg menduga budget btl la... harga dia RM155... actually berkenan sesgt sterillizer tommie tippee RM269 kalo harga biasa RM429... then warmer tommie tippee RM99 standard price RM169... murah banyak 2.... tp lepas ditolak, tambah, darab & bahagi... pilihan muktamat Little Bean jee la pilihan hati... jimat banyak 2... tiba2 jd kedekut ya amat... sebenar nyer was2 lg dgn penggunaan benda alah nie takut membazir jee... kalo dah master nnt leh la upgrade... huhuhuhuhuhuhu..
Nursing bra nie... paling menyesal beli... huahuahuahua... hakak tertipu dgn harga promo 2... igtkan 19 hengget jee afta less... skali 2 tuk yg jenis lain... punya la bersemangat pilih color semua... siap suh amoi 2 tgkkan saiz yg betul... skali nak bayar RM28 satu.... frust hakak... nak cancel kesian plak.. sbb nyer bfr 2 ada survey2 kat fabolousmum agak berkenan dgn bra diaorg... so bawak bertabah jee la... next time take extra precaution k... tanya abis2 dulu biar terang & jelas... nie tuk myselft la... huhuhuhuhuhu...
Pampers pet pet RM25 satu pack... beli 2 pack dpt romper pet pet selai... huhuhuhu...

Sekian hasil pembelian.... blk umah pening kira duit yg tinggal... dadda sila berikan bantuan cpr eak sesak nafas dah nie.... ;p

Friday, May 6, 2011

2nd advance gift for baby busyuk...

Thanks sesgt 2 papa&mama ezry sebab bg hadiah tuk baby in advance... mummy baby terharu sesgt k... dah la mmg plan nak beli this thing... ;) baby nnt mesti lg happy sbb nak tido nnt syok jee... huhuhuhuhu...
Punya la bawak bertendang nak tunggu smpi umah br leh bukak really x sabar sgt hocay... huhuhuhuhu.... mmg smpi2 jee umah terus bukak.... excited feeling2 mcm mummy nyer hadiah plak... hahahaha...
Musical Mobile tuk baby coat idaman mummy.... poyo k... :p tp mmg pun mummy tgh berkira nak beli asyik kira budget jee cukup ke x..... huhuhuhu.... so lg skali thank tau korang.... sayang korang.... mmmmuuuaaaahhh....
Yg best nyer this thing x payah pakai battery so kalo nak operatekan dia just pusingkan so nnt dia menyanyi2 la smpi lama mana kita pusing..... ;
Just nice jee kan kat babycot baby.... nie buat lg x sabar nak tgu baby kuar nie.... baby busyuk mummy kuar cepat skit k.... ; ) crib baby almost done tinggal bumper, kelambu & stand kelambu... lepas 2 baby leh tido dgn syok nyer..... :)

Tuesday, May 3, 2011

Tilam kekabu khas tuk baby busyuk...

Skang dah senang hati sebab nyer berjaya jugak tempah tilam kekabu nie siap selamat berada diumah skang nie tggl tgu baby jee nak landing... huhuhuhuhu... Puas hati sesgt dgn service kat CT nie dr bilikjahit.anggunflora .... she also lembut sesgt org nyer... layan jee ape yg si cerewet nie nak... thanks akak...
Nie la tilam plain.. gebu sesgt kan... mommy dah try test smlm best gler tido... nnt leh la tumpang baby... huhuhuhu... tilam besar gler sbb me request nak size babycot... so leh letak dlm baby cot... xla makan space sgt... dah la nnt berpantang dalam bilik jee... satu set tilam plain nie termasuk bantal tuk kepala 2 ketul & bantal peluk 2 ketul...
Mmg muat2 babycot jee... so dah tinggi tilam baby mommy... huhuhuhu...
Nie plak antara set sarung yg me tempah... simple jee... kain pun beli kat jackel jee jimat duit... kain putih 2 sejuk jee ala2 bedsheet kat hotel then combine dgn kain corak butterfly.......

Nie plak sarung kedua... buat tukar2 pakai.... combination polkadot hijau purple... ibu ckp nape pilih color nie... pelik sgt eak.. wakakakaka... mula2 nak buat color pink... tp rasa mcm muak plak asyik2 pink.... so taram jee la color hijau nie... :p