Monday, August 22, 2011

Al-Fatihah

Al Fatihah tuk Arwah ayah semoga roh nyer dicucuri rahmat... 19 Oct 2010 aku harap aku x lupa tarikh nie sampai bila2 dah nak dekat setahun pun cepat nyer masa berlalu.... Sayu sangat terigt arwah ayah, tahun nie 1st time raya xde ayah.. Myra pun x sempat nak jumpa atuk... :( Ibu plak mesti sedih lain jee feeling raya kali nie, kitaorg satu family plak raya kat ipoh dulu mesti bertambah sunyi rumah ibu... Dah la dlm minggu nie aku dgn ibu asyik tercite pasal arwah ape2 cite pun mesti terkait pasal arwah Ayah... hope sesgt ibu kuat..

Friday, August 12, 2011

Carseat & Stroller For Myra Busyuk...

2 benda paling penting yg aku fikir wajib beli tuk myra stroller & carseat... sebagai mummy yg selalu ditingal2 kan so kena pandai2 nak hidup kalo x mcm ner nak bawak myra jalan2 mmg terperap kat rumah jee la nampak nyer.. huhuhuhuhu.. lgpun baby makin lama makin besar kan so rasa nyer x larat nak dukung selalu dah la petite nnt bertambah bantut plak mummy myra.. :P tp mmg betul pun skang nie kalo dukung lama sakit tangan bisa semacam sengal2 pun ada baru jee nak masuk 5kg x leh bayang kalo dah semakin besar anak dara sorang 2 mcm ner la gaya nyer nnt...

Bila Mr. HB cakap big boss dia nak hadiahkan stroller x tido malam pikir stroller mcm ner la nnt baby dapat.. huhuhu.. sbb selama nie target quinny zapp extra or maclaren jee sebab 2 nie yg paling berkenan skali & yg paling penting within budget... :) so nie la transport myra skang Maclaren Techno XT... Syukur Alhamdullilah.. Rezeki Myra jimat duit Mummy & Dadda.. Dear Boss thanks a lot... So dah x pening2 lg pasal nak beli stroller.. Myra pun macam suka jee stroller dia nie... masuk jee mst terus tido.. huhuhuhuhu...
So masa pantang hari 2 almost everyday goggle pasal car seat plak... masa mula2 dulu mmg target maxi cosi sebab berangan kan nak beli quinny so leh attach skali.. mcm stylo jee.. huhuhuhu.. tp dah dapat maclaren so rasa mcm x berbaloi2 beli carseat maxi cosy sebab nyer leh pakai tuk smpi setahun je... so sila google yg lain which is sesuai tuk nb-toddler, price wise, safety & etc.. huhuhu..
Myra tengah pilih carseat... dia pun pening skali mcm mummy yang mana satu idaman kalbu.. dadda kuar RM jee eak.. hahahahaha.. ikutkan hati myra nak paw dadda recaro tp myra sayang dadda yg biasa jee myra pilih.. :p
So nie lah pilihan hati Myra Britax First Class Pluss dadda belikan masa last day sale Mothercare normal price RM1,199 tp ada less 30% then VIP additional discount 105 from total bill so lebih kurang RM7++.. Sebab utama beli car sear nie leh myra pakai dr NB until 4y(18kg) so dah jimat kat situ x yah nak tukar2 carseat mostly semua kriteria yg dipikir2 pun ada kat carseat nie la... so rasa nyer nie la terbaik tuk myra... cheewah jgn myra x mau duduk dlm car seat nie mummy gigit2 nnt.. ;p so far myra behave dia duduk diam2 dlm carseat nie.. masuk kete jee tido x tau la kecik lg nie kan tp mummy hope sgt myra guna carseat nie smpi lunyai k.. nnt leh paw daddy yg baru..;pKita enjoy dulu!!!!!

So lepas beli carseat kita posing2 dulu kesian mummy 46 hari terperuk kat umah.. Windu gler KLCC... ;p Macam biasa Myra muka poyo, mummy jee yg over.... hahahahaha..
Nie version yg ok skit... sebenar nyer myra tido kaco mcm ner pun dia tido jgk.. x pedulik.. huhuhuhu... Mcm x caya jee dah ada baby... Lain sesgt rasa dia... ;)Masa nie mummy dgn nenek gigih tukarkan pampers tp Myra leh lex jee posing2 suh dadda amik gamba dia... Amboi over k anak mummy nie..

Ada gaya mcm gangster x... hahahaha... Ok la Myra nak tido dulu.. Adios... ;p

Monday, August 1, 2011

1st & 2nd Month

Dah lama x meroyan kat sini... windu plak... 1st day kije, 1st day posa.. 1st day berpisah dgn myra.. sedih la plak... kalo resign nnt x leh shopping tuk myra x best nyer.. so mummy kena tabah k.. myra pun jangan nakal2 tau... mmmuuaahhh...
Myra sebulan... setiap kali daddy balik... myra jd model foc... huhuhuhu..
Dengan daddy myra behave mmg anak daddy betul... huhuhuhu.. picca nie mummy amik sbb kesian daddy xde pun lg gamba dengan myra... asyik jd photog jee.. huhuhu...

Myra dah masuk 2 bulan... dah bam-bam skit kan... huhuhu.. so far syukur alhamdullilah..Myra goodgirl sesgt... mummy luv myra... mmmuuuaahhh..
Kalo gi jalan2 myra rilex jee so far myra dah berjaya smpi klcc & mid valley.. :p hope la berkekalan smpi bila2 eak sayang busyuk mummy.. senang mummy nak kembangkan kepak... huhuhuhuhu....
Ok lah... :)

"Selamat Menyambut Ramadan Yg Penuh Keberkatan Dengan Penuh ketakwaan"