Thursday, September 29, 2011

Majlis Cukur Jambul HA

Tarikh : 24/09/2011
Photographer : Dadda Myra
Video : Mr. Azam(Tok Pa Myra)
Bunga Telur : Bebear Theme (Mummy Myra)
Buaian & Pelamin : Mona from Shidee Collection PD ( Tok Wan Myra)
Marhaban : Kumpulan Bandar Sunggala PD
Catering : Salmah Catering (Nenek Myra)
Dress + Accesories Myra: GAP + Lovely Lace
Baju Mummy & Dadda : Recycle Baju Raya
MUA Mummy : Mona from Shidee Collection PD ( Tok Wan Myra)
(Sape2 yg berminat leh hubungi Mummy Myra yang keletah.. hahahahaha.. peace ya all.. :p)

Syukur alhamdullillah selesai segala nyer, rasa lega sesgt... Semua berjalan dengan lancar, terlebih terkurang tersentap skit ke ape 2 biasa la kan... ape2 pun happy sesgt.... Myra pun mmg goodgirl mummy & daddy just skit2 jee cranky baby kan biasa la... huhuhuhu..

Acara bermula dr pg around pukul 10 tp masalah mummy x siap lg br terhegeh2 nak make up bagai.. nasib la ada MUA foc.. cayang tok wan myra.. huhuhuhu.. then pengantin kecik mummy plak merengek nak meyusu nasib la ada dayang2 sekalian merangkap makcik2 myra... :) so siap2 semua bg myra kenyang2 dulu baru turun bawah tgk2 makcik2 marhaban dah ready adus malu plak nak duk depan pelamin rasa mcm nak nikah plak.. hahahahaha.. so once jee duduk bersimpuh.. makcik2 2 start la marhaban.. myra plak mummy dirikan sbb dia mcm pelik tgk org ramai2... lama2 br muka tercebik2 mcm nak nangis so cepat2 pangku myra then tepuk2 skit terus tertido anak mummy.... mmmuuuaaahhh..
Pelik nape la ramai sgt org hari nie...
Ada kakak 2 agah2 myra... Mood still ok..
X lama lepas 2 mula mencebik mcm nak nangis penat diri kot.. huhuhuhu..
Mummy cepat2 baring kan tepuk2 terlelap anak mummy.. huhuhu..

X lama lepas 2 myra terjaga pas2 acara potong rambut letak dalam kelapa for me la kan menyusahkan plak masuk rambut dlm kelapa 2 nnt nak kutip balik rambut leceh sesgt sepatut nyer masuk dalam mangkuk lagi senang... huhuhuuhuhu.. sambil potong rambut ada acara cicahkan sth dlm mulut myra consider bertahnik skali sbb ada air zam-zam, kurma, gula(sepatut nyer madu adus silap la mummy myra nie) then asam jawa, garam jee xde nie pandai2 sendiri jee tambah konon2 asam garam kehidupan.. yg penting masa nie myra dah poo poo rupa nyer nasib la x basham sgt nak tukarkan pampers mcm x sempat plak layan jee la...hahahaha..
Selepas selesai semua nyer bermula acara berendoi plak takut gak kalo2 myra meraung ke kan rosak program huhuhu.... tp good girl mummy mcm biasa lay down mcm biasa pas2 tgk sana sini mayb pelik tgk lampu merelip2... lgpun mlm 2 mummy dah trainning myra ok jee nasib masa jadi pengantin pun myra ok jee... 4-5 kali hayun myra tertido syok sgt kot.. :) x lama lepas 2 selesai segala nyer... preparation berbulan majlis nyer 2-3 jam jee dah selesai.. huhuhu.. Lepas 2 datang plak geng2 surau tuk acara bacaan doa selamat & tahlil... Syukur Alhamdullilah...
Posing2 dalam buai dengan muka pelik....
Mummy pun nak posing gak mak pengantin kan harus la over . :p
Group makcik2 marhaban.. :)
Orang Kuat di belakang pada hari bersejarh tuk myra.. mmmmuuuaaahhhh
Pelamin Myra over x.. :p
Buaian yg gojes... thank 2 antie ekim coz pinjamkan buaian abg exry yg hensem.. :)Centre piece tuk meja makan abaikan mummy myra yg poyos... ;p

Lepas 2 open house bermula... start pukul 1 mula ramai yg datang smpi ke petang.. thanks 2 membe yg sudi datang even dr jauh tau kan sape korang 2.. :p then bos2 dadda & family yg datang dr seberang tambak a lot of thanks.. membe2 lain x sangka sgt ramai yg sudi datang... banyak picca dadda x sempat snap sbb nyer dadda myra malas nak bawak camera ke hulu kehilir rasa nak marah hocay 2 la sape suh beli mcm2 kan dah berat camera 2... :pLast but not least dadda posing dgn myra masalah nyer myra mcm x rela mesti dalam hati myra cakap x mau la cium2 daddy nnt rosak blusher myra... :)

Tuesday, September 27, 2011

Bear Pahar tuk Cukur Jambul Myra

Tuk Myra semua nyer sanggup mummy buat.. even bersengkang mata siang malam.. sejak plan nak buat majlis cukur jambul Myra aku dah berangan nak buat itu ini.. semua draft dalam otak jee... huhuhu.. benda pertama aku nak buat bunga pahar sendiri.. so mmg dah aim bear pahar... skodeng blog2 berkaitan & tanya membe2 akhir nyer berjaya jugak setting otak mcm ner nak mulakan operasi.. 1st thing 1st beli barang2 so bebear semua beli kat GM Plaza, reben2 & besi beli kat kedai barang kawen...

Antara reben2 yg berjaya disiapkan nnt senang bersiap sedia tuk sesi tembak2 dgn gluegun...


Part paling mencabar nak bentukan besi2 nie jadi bulat then nak lilit plak dengan pelilit so dpt tutup hujung besi yg tajam xla bahaya kalo org pegang kan... nak siapkan besi2 nie amik masa 2-3 kot almaklum la semi-pro lg... melecet2 tangan tp demi myra ape pun mummy sanggup tau.... :)

Nie la hasil nyer comel x... angkat bakul masuk sendiri.. x kisah la org nak cakap ape bg aku comel sesgt dah bebear nie.. nnt kalo buat next time bertambah comel kot sbb dah terrer kan.. :p

Bear2 yg bergantung di kaki pelamin.. kembang gler hati k bila tgk hasil usaha titik peluh pas2 plak ramai plak yg puji comel... siap request x mau bunga pahar biasa nak bear pahar jgk.. so bebear pahar sold out sudah.. huhu..

Nie plak percubaan tuk bear pahar terpacak which id guna lidi.... comel jgk kan.. yg penting x leceh sgt nak buat mcm bebear gantung 2... next project bunga pahar tuk ayu plak.. mcm kena dera plak rasa nyer.. huhuhuhu..

Wednesday, September 21, 2011

WW No. 2

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, September 19, 2011

Blackmores Our Best Moments Contest

Tiba2 tergedik nak join contest nie.. bila ada anak nie feeling terlebih kan.. hahahahaha... So nie 1st time join ternampak kat banner nuffnang mcm best jee.. pas2 tgk mostly blog pun join.. so layannnnnnnn... kalo xde sape nak vote pun vote la sendiri... wakakakakaka...

Nie la gamba yg dipertaruhkan.. cheewah.. even quality wise sbb amik pakai bb jee.. tp suka sgt gamba nie really spesel to me... (ikon kedip2 mata) :p
So antie2 or ada ke uncle2 yg baca blog nie budget jee la mcm ada..... perasan terlebih.. huhuhuhu... kalo rajin or suka picca nie tolong vote eak gamba myra dgn daddy nie kat gallery sebab x layak pun nak dapat top 15 sbb asyik mummy jee yg vote... hahahahaha... then kalo nak join skali sila pegi kat join now. Lagi ramai lg meriah kan buat kata omputeh.. :)

Tuesday, September 13, 2011

Present Tuk Myra...

Rezeki myra murah raya nie... so semua collection duit raya mummy simpan nak buat account ASD bila myra cukup 6 bulan nnt... then myra dapat durian runtuh plak.. so mummy & daddy decide belikan myra gelang kaki & locket as tanda kenang2an bukan senang org nak bg duit raya even bukan raya diaorg pun.. huhuhuhuhu... rantai atuk myra dah bg since myra lahir lg... so mummy simpan dulu eak x sesuai lg myra pakai rantai semua leher pun berlipat2 lg lgpun bahaya besar nnt baru leh pakai .. nnt dah besar myra kiss atuk lebih skit tau... :)

So last saturday sebelum jalan2 raya gi kedai emas dulu... Kedai emas kokak jee kat PD murah skit harga mas diaorg dr kedai2 establish mcm tomei ke poh kong ke.. RM178/gm.. murah la kan sbb harga mas skang dlm RM205/gm jimat RM27/gm.. huhuhuhu... Design pun pilih design gelang tangan sebab design gelang kaki x banyak then nmpk fragile sgt ada yg skali myra goyang kaki terus putus... rugi hakak.. huhuhuhuhu...... Action pack myra kat kedi emas.. huhuhuhu..

Mula2 redha jee tunggu antie kedai 2 pakaikan gelang kaki....


Lama sgt nak pasang last2 myra mengamuk... hahahahaha...

Lagi 1 present tuk myra 3 in 1 Sit Me Cozy Blossom Farm yg mummy nak sangat beli bukan myra hocay mummy myra mengidam since preggy lg... hahahahaha.. Benda alah nie agak mahal.. 2 yg jadi mengidam x beli pun sebab x cukup budget then yg penting x tergamak nak beli benda mahal2 yg pakai tuk bape bulan jee pun sayang jee duit tiba2 jadi baik... :p Tapi set nie ada less 50% so rasa rugi sesgt kalo x beli boleh mcm 2.. huhuhuu.. Ada 2 saiz yg besar & kecik... so rembat jee la yg besar afta less beza skit jee pun harga afta less RM174.90.. siapa2 berminat sila borong kat Mothercare terdekat sementara stock masih ada.. :p
Myra lepaking... dah nak dekat seminggu cushion nie jadi port lepak myra kat hall umah nenek... tido, tengok tv ke mmg letak jee myra atas cushion nie... myra nampak suka sesgt so mummy lagi suka rasa berbaloi2 pikul box besar nie dr klcc smpi seremban...... huhuhuhuhu...
Ok layan myra posing2 jap...
Warm up cari mood dulu..
Ok x pose nie daddy ala2 Aishwarya Rai x...
Nak tunjuk gelang kaki baru.. huhuhu..
Dah xde idea nak pose mcm ner...
Surrender x mau pose lg.. Myra dah penat.. Mummy upah susu..Sedap nyer tangan nie...Mengamuk nangis kalo x bagi isap tangan...
Last2 upah susu sebab anak dara nie penat sgt posing... then terus tertido 4 jam... huhuhuhuhu..

Monday, September 5, 2011

Diari Raya Myra...

Hari Ahad petang baru gerak blk ipoh... so lambat lg nak sampai umah atok & opah so myra hisap jari la sebab x posa kan boring tau nnt senang la nak tido sbb dah feeling2 kan.....

Mummy kejut suh bangun subuh lg... sbb nak kena pakai baju raya.. mummy siapkan myra dulu br mummy siap.. 2 pun kesian mummy siap ala kadar jee sbb x cukup masa... ape yg penting myra mesti la yg paling comel mummy x comel pun xpe xde sape nak tengok..... huhuhuhuhu

Lama sgt la kena posing nie... letih tau...
Abaikan mummy yg syok sendiri...
Raya2 pun aktiviti menyusu tetap x leh tinggal hocay... abisla mummy x leh feeling2 glam kena bancuh susu myra semua.. huhuhuhuhu...
Lega nyer mummy tukarkan baju baru.. panas sgt beraya dah rimas myra satu hari bergown2 beraya ke sana sini... besar x belon myra buat nie... cian mummy abis gugur ke bumi rambut2 mummy tp myra x tau nak stop buat belon nie mcm ner..
Sampai jee umah opah myra terus tido penat sangatkan beraya... tengok daddy pun tumpang tilam myra cibuk jee tau....

2nd day raya... Pagi2 bangun tido mummy check pipi myra yg gebus nie dah ada 3 das gigitan nyamuk... mummy & daddy la nie lupa tutup tingkap..

Hari nie x raya mana2 duk umah jee.. duit raya pun x dapat.. sedih nyer.. mummy sakit kaki.. so tido jee la ape leh buat kan...

Hari nie x tau nak rasa mcm ner sebab happy nak balik PD jumpa nenek tp sedih plak nak tinggalkan opah & atuk... mesti myra rindu diaorg.. xpe la nnt bila daddy cuti myra balik ipoh lg..

Mummy yg gedik x abis nak posing2... nasib la myra kecik lg kalo x mesti telinga mummy dah kena gigit...

Nie daddy plak nak gigit telinga myra.. tp myra x takut pun...

Tengok mummy myra suka sgt paksa2 amik gamba x suka x suka....

Ok la cian mummy myra layankan la jgk kali nie.... yg penting myra lg comel dr mummy kan.. huhuhuhu...

Lepas abis beraya & myra muntah selambak dlm kete daddy... myra tido all the way ipoh-pd.. jem bumper to bumper or daddy berhenti kat R&R ke ape myra x pedulik.. myra tido jee...selesa sgt la carseat nie smpi myra x sedar tgk2 dah smpi kampung nenek...

Raya ke 4 x gi mana... just mummy kemaskan barang2 myra sbb nak balik umah nenek.. tgh malam 2 jee gi beraya umah tunang acu... myra mcm biasa letih sgt kena dukung tido la kan... 2 jee yg myra tau buat skang...

Raya ke4 pagi2 lg kawan mummy antie model sms cakap nak datang raya.. cepat2 mummy touch upkan myra sebab mummy cakap ada bf hensem nak datang... Lambat sangat mummy bersiap myra pun tertido... tengok semua picca nie myra tido... bising ke ape tido tetap tido.. masa tido la sel2 otak myra bercantum.. :p

Nie la abg shakeel yg hensem 2 tall, dark, hensem... tapi abg shakeel x minat myra dia suka kakak2 umah sebelah yg gebus dah besar senang nak peluk cium.. huhuhuhuhuhu... Kejam kan mummy myra tido pun nak paksa2 myra amik gamba jgk...

ok smpi raya ke 4 jee.. Raya ke 5 x pegi mana just anta daddy balik singpore jee.. mummy pun dah start kije lg la x pegi beraya mana2... weekend nie kot daddy cakap nak smbg raya lg... x sabar tunggu daddy balik.. rindu sgt kat daddy... mmmmuuuuaaahhhh..