Tuesday, September 27, 2011

Bear Pahar tuk Cukur Jambul Myra

Tuk Myra semua nyer sanggup mummy buat.. even bersengkang mata siang malam.. sejak plan nak buat majlis cukur jambul Myra aku dah berangan nak buat itu ini.. semua draft dalam otak jee... huhuhu.. benda pertama aku nak buat bunga pahar sendiri.. so mmg dah aim bear pahar... skodeng blog2 berkaitan & tanya membe2 akhir nyer berjaya jugak setting otak mcm ner nak mulakan operasi.. 1st thing 1st beli barang2 so bebear semua beli kat GM Plaza, reben2 & besi beli kat kedai barang kawen...

Antara reben2 yg berjaya disiapkan nnt senang bersiap sedia tuk sesi tembak2 dgn gluegun...


Part paling mencabar nak bentukan besi2 nie jadi bulat then nak lilit plak dengan pelilit so dpt tutup hujung besi yg tajam xla bahaya kalo org pegang kan... nak siapkan besi2 nie amik masa 2-3 kot almaklum la semi-pro lg... melecet2 tangan tp demi myra ape pun mummy sanggup tau.... :)

Nie la hasil nyer comel x... angkat bakul masuk sendiri.. x kisah la org nak cakap ape bg aku comel sesgt dah bebear nie.. nnt kalo buat next time bertambah comel kot sbb dah terrer kan.. :p

Bear2 yg bergantung di kaki pelamin.. kembang gler hati k bila tgk hasil usaha titik peluh pas2 plak ramai plak yg puji comel... siap request x mau bunga pahar biasa nak bear pahar jgk.. so bebear pahar sold out sudah.. huhu..

Nie plak percubaan tuk bear pahar terpacak which id guna lidi.... comel jgk kan.. yg penting x leceh sgt nak buat mcm bebear gantung 2... next project bunga pahar tuk ayu plak.. mcm kena dera plak rasa nyer.. huhuhuhu..