Thursday, September 29, 2011

Majlis Cukur Jambul HA

Tarikh : 24/09/2011
Photographer : Dadda Myra
Video : Mr. Azam(Tok Pa Myra)
Bunga Telur : Bebear Theme (Mummy Myra)
Buaian & Pelamin : Mona from Shidee Collection PD ( Tok Wan Myra)
Marhaban : Kumpulan Bandar Sunggala PD
Catering : Salmah Catering (Nenek Myra)
Dress + Accesories Myra: GAP + Lovely Lace
Baju Mummy & Dadda : Recycle Baju Raya
MUA Mummy : Mona from Shidee Collection PD ( Tok Wan Myra)
(Sape2 yg berminat leh hubungi Mummy Myra yang keletah.. hahahahaha.. peace ya all.. :p)

Syukur alhamdullillah selesai segala nyer, rasa lega sesgt... Semua berjalan dengan lancar, terlebih terkurang tersentap skit ke ape 2 biasa la kan... ape2 pun happy sesgt.... Myra pun mmg goodgirl mummy & daddy just skit2 jee cranky baby kan biasa la... huhuhuhu..

Acara bermula dr pg around pukul 10 tp masalah mummy x siap lg br terhegeh2 nak make up bagai.. nasib la ada MUA foc.. cayang tok wan myra.. huhuhuhu.. then pengantin kecik mummy plak merengek nak meyusu nasib la ada dayang2 sekalian merangkap makcik2 myra... :) so siap2 semua bg myra kenyang2 dulu baru turun bawah tgk2 makcik2 marhaban dah ready adus malu plak nak duk depan pelamin rasa mcm nak nikah plak.. hahahahaha.. so once jee duduk bersimpuh.. makcik2 2 start la marhaban.. myra plak mummy dirikan sbb dia mcm pelik tgk org ramai2... lama2 br muka tercebik2 mcm nak nangis so cepat2 pangku myra then tepuk2 skit terus tertido anak mummy.... mmmuuuaaahhh..
Pelik nape la ramai sgt org hari nie...
Ada kakak 2 agah2 myra... Mood still ok..
X lama lepas 2 mula mencebik mcm nak nangis penat diri kot.. huhuhuhu..
Mummy cepat2 baring kan tepuk2 terlelap anak mummy.. huhuhu..

X lama lepas 2 myra terjaga pas2 acara potong rambut letak dalam kelapa for me la kan menyusahkan plak masuk rambut dlm kelapa 2 nnt nak kutip balik rambut leceh sesgt sepatut nyer masuk dalam mangkuk lagi senang... huhuhuuhuhu.. sambil potong rambut ada acara cicahkan sth dlm mulut myra consider bertahnik skali sbb ada air zam-zam, kurma, gula(sepatut nyer madu adus silap la mummy myra nie) then asam jawa, garam jee xde nie pandai2 sendiri jee tambah konon2 asam garam kehidupan.. yg penting masa nie myra dah poo poo rupa nyer nasib la x basham sgt nak tukarkan pampers mcm x sempat plak layan jee la...hahahaha..
Selepas selesai semua nyer bermula acara berendoi plak takut gak kalo2 myra meraung ke kan rosak program huhuhu.... tp good girl mummy mcm biasa lay down mcm biasa pas2 tgk sana sini mayb pelik tgk lampu merelip2... lgpun mlm 2 mummy dah trainning myra ok jee nasib masa jadi pengantin pun myra ok jee... 4-5 kali hayun myra tertido syok sgt kot.. :) x lama lepas 2 selesai segala nyer... preparation berbulan majlis nyer 2-3 jam jee dah selesai.. huhuhu.. Lepas 2 datang plak geng2 surau tuk acara bacaan doa selamat & tahlil... Syukur Alhamdullilah...
Posing2 dalam buai dengan muka pelik....
Mummy pun nak posing gak mak pengantin kan harus la over . :p
Group makcik2 marhaban.. :)
Orang Kuat di belakang pada hari bersejarh tuk myra.. mmmmuuuaaahhhh
Pelamin Myra over x.. :p
Buaian yg gojes... thank 2 antie ekim coz pinjamkan buaian abg exry yg hensem.. :)Centre piece tuk meja makan abaikan mummy myra yg poyos... ;p

Lepas 2 open house bermula... start pukul 1 mula ramai yg datang smpi ke petang.. thanks 2 membe yg sudi datang even dr jauh tau kan sape korang 2.. :p then bos2 dadda & family yg datang dr seberang tambak a lot of thanks.. membe2 lain x sangka sgt ramai yg sudi datang... banyak picca dadda x sempat snap sbb nyer dadda myra malas nak bawak camera ke hulu kehilir rasa nak marah hocay 2 la sape suh beli mcm2 kan dah berat camera 2... :pLast but not least dadda posing dgn myra masalah nyer myra mcm x rela mesti dalam hati myra cakap x mau la cium2 daddy nnt rosak blusher myra... :)

2 comments:

Mama Ezry

Anty bg pinjam buaian kosong ja mummy myra yg make over smpai jd vassss cemgituh...

Rizziela

cutelah Myra..anti tak dapat g coz anti ekim x jadi..kalau x boleh jumpa Myra yg cute tu